Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / TRANS-HAZAR ULUSLARARASI TAŞIMA GÜZERGAHI BİRLİĞİ ÜYELERİ İSTANBUL’DA BULUŞTU

TRANS-HAZAR ULUSLARARASI TAŞIMA GÜZERGAHI BİRLİĞİ ÜYELERİ İSTANBUL’DA BULUŞTU

TRANS-HAZAR ULUSLARARASI TAŞIMA GÜZERGAHI BİRLİĞİ ÜYELERİ İSTANBUL’DA BULUŞTU23.10.2020
Çin, Kazakistan, Hazar Denizi su alanı, Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye'den geçerek Avrupa'ya ulaşan “Yeni İpekyolu”, “Orta Koridor” diye adlandırılan Trans-Hazar Uluslararası Taşıma Güzergâhı Uluslararası Birliği üyeleri Sirkeci'de bir araya geldi.

Toplantıya Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye'nin demiryolu sektörünün öncüleri yerinde, diğer üyeler telekonferans yöntemiyle katılım sağladı.

TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü'nün daimi üyesi olduğu Birliğin toplantısında, Azerbaycan'a yapılan haksız saldırı kınandı ve  derin üzüntü dile getirildi.

Toplantı kapsamında, Birliğin 2020 yılı ilk 9 aylık faaliyetleri incelenirken, güzergahtaki iyileştirmeler için görüş alışverişinde bulunuldu.  

21-22 Ekim tarihlerinde gerçekleşen toplantı sonucunda güzergahın daha aktif, daha verimli kullanılması ve uygulanacak tarifeler hakkında kararlar alındı.

Bilindiği üzere, 60'dan fazla ülkeyi, dünya nüfusunun 4.5 milyar insanını, dünya ekonomisinin yüzde 30'unu kapsayan Orta Koridor'da büyük bir lojistik ve taşımacılık potansiyeli bulunmakta; bu potansiyel için Trans-Hazar Uluslararası Taşıma Güzergâhı Uluslararası Birliği kuruldu.

TCDD Taşımacılık AŞ, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı'nın önemli halkası olan Çin'den Avrupa'ya, Rusya'dan Güney Asya ve Afrika'ya kadar ulaşımı kolaylaştıran Güzergahın etkinliği için büyük bir çaba göstermektedir.

Kaynak: www.tcddtasimacilik.gov.tr
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr