Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ADİL KARAİSMAİLOĞLU YUSUFELİ YOL VE TÜNEL İNŞAATLARINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ADİL KARAİSMAİLOĞLU YUSUFELİ YOL VE TÜNEL İNŞAATLARINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ADİL KARAİSMAİLOĞLU YUSUFELİ YOL VE TÜNEL İNŞAATLARINDA İNCELEMELERDE BULUNDU12.10.2020
ÖNÜMÜZDEKİ YIL YUSUFELİ BARAJI SU TUTACAK, YOLLARIMIZ FAALİYETE GEÇECEK

-‘'Yusufeli Barajı nedeniyle yaptığımız yollarla birlikte Artvin yaklaşık 100 kilometrenin üzerinde tünel yola sahip olacak''

Artvin ziyaretine Yusufeli yol ve tünel inşaatlarını inceleyerek devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Yusufeli Barajı ve Yusufeli baraj yollarının bir an önce bitirilmesi için arkadaşlarımız hummalı bir çalışma yapıyorlar. İnşallah önümüzdeki yıl buralar şekillenecek. Baraj su tutmaya başlayacak. Bizim de yollarımız faaliyete geçecek" ifadelerini kullandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Artvin temaslarına devam ediyor. Yusufeli yol ve tüneller inşaatlarını inceleyen Bakan Karaismailoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada Yusufeli Barajı'nın yükseklik bakımından dünyanın en yüksek 3'üncü barajı olduğuna dikkat çekti.

Bakanlık olarak barajla ilgili mevcut kullanılan yolların su altında kalması nedeniyle relokasyon yollarla ilgili çalışmaların özveri ile sürdürüldüğünü ifade eden Karaismailoğlu, ‘' Biz burada 69 kilometrelik bir yol imalatı yapıyoruz. Bu yolların 56 kilometresi tünel olarak inşa ediliyor. Artvin genelinde 51 kilometrelik tünel yolumuz var. 2003 yılına kadar Türkiye'de toplam tünel uzunluğu 50 kilometre iken şu an Artvin'de 51 kilometrelik tünel mevcut. 56 kilometre de Yusufeli Barajı nedeniyle yaptığımız yollarla birlikte yaklaşık 100 kilometrenin üzerinde tünel yola sahip olacak Artvin geneli."

Artvin'in Türkiye'nin en güzel köşelerinden biri olduğuna dikkati çeken Karaismailoğlu, "Artvin'e yakışır yatırımları devam ettiriyoruz. 69 kilometrelik yol sadece barajla ilgili değil, burada yaşamı devam ettirecek yolları da yapıyoruz. Hayatın devam etmesi için bu yollara ihtiyaç var. Bu yollarla birlikte Artvin-Erzurum, Artvin-Ardahan, Artvin-İspir yolları da yeniden yapılanmış oluyor. Daha konforlu, güvenlikli yollara katılmış oluyor'' dedi.

-‘'Yusufeli Barajı Projesi 5 bin kişiyi istihdam ediyor''

Bakan Karaismailoğlu, Yusufeli Barajı ve baraj kapsamında yapılan işlerde yaklaşık 5 bin çalışan olduğunu kaydederek, Artvin'e, Türkiye'ye yakışır projeler yaptıklarına işaret etti.

Türkiye'ye değer katacak, dünyaya örnek projeler yapmanın sorumluluğunu taşıdıklarının altını çizen Bakan Karaismailoğlu sözlerine şu şekilde devam etti:

"Yusufeli Barajı ve Yusufeli baraj yollarının bir an önce bitirilmesi için arkadaşlarımız hummalı bir çalışma yapıyorlar. İnşallah önümüzdeki yıl buralar şekillenecek. Baraj su tutmaya başlayacak. Bizim de yollarımız faaliyete geçecek. Tünellerde yüzde 65 seviyesindeyiz. Viyadük ve köprülerde de yüzde 85 seviyesindeyiz. Amacımız gelecek yıl bu vakitlerde buraları gerçek hüviyetine kavuşturmak ve buraların yaşam kalitesini artırmak. Barajın bitmesi ve yolların yapılması bölgeye ekonomik değer katacak."

-"3 milyon kapasiteli havaalanını bitirmek için canla başla çalışıyoruz"

Bölgeye değer katacak projelerden birinin de Rize-Artvin Havalimanı olduğuna dikkati çeken Bakan Karaismailoğlu, "Orada da hummalı bir çalışma var. 3 milyon metrekarelik dolgu alanına havaalanı yapıyoruz. 3 milyon metrekarelik havaalanını ekonomimize kazandırıyoruz. Yine 3 milyon kapasiteli havaalanını bitirmek için canla başla çalışıyoruz. Bölgenin alanında en önemli havaalanlarından, çok özellikli havaalanlarından birisi olacak. Rize-Artvin Havaalanı bittiğinde hem Rize hem Artvin'e hem de Doğu Karadeniz bölgesine çok büyük bir değer katacak. Bittiğinde buranın ekonomisine, istihdamına, turizmine çok artı değerler sağlayacak önemli bir proje" ifadelerini kullandı.

Kaynak: www.uab.gov.tr
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr