Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: “ÜLKEMİZİN KALKINMASI ÇAĞDAŞ, YENİLİKÇİ VE TEKNOLOJİ TEMELLİ BİR ULAŞTIRMA VE ALTYAPI YAKLAŞIMINDAN GEÇİYOR”

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: “ÜLKEMİZİN KALKINMASI ÇAĞDAŞ, YENİLİKÇİ VE TEKNOLOJİ TEMELLİ BİR ULAŞTIRMA VE ALTYAPI YAKLAŞIMINDAN GEÇİYOR”

BAKAN KARAİSMAİLOĞLU: “ÜLKEMİZİN KALKINMASI ÇAĞDAŞ, YENİLİKÇİ VE TEKNOLOJİ TEMELLİ BİR ULAŞTIRMA VE ALTYAPI YAKLAŞIMINDAN GEÇİYOR”15.10.2020
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünce geliştirilen "Uçuş Rehberim" uygulaması tanıtım töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Havalimanlarında günlük 2 gigabayta kadar ücretsiz internet hizmeti verileceğini bildiren Bakan Karaismailoğlu, uygulamadaki uçuş takip özelliğiyle yolcuların hem zaman kazanacaklarını hem de uçak kaçırma dertlerinin kalmayacağını ifade etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünce geliştirilen "Uçuş Rehberim" uygulaması tanıtımı için Esenboğa Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde düzenlenen törene katıldı. Törendeki konuşmasında altyapı ve haberleşmenin güçlü ekonominin kalbi olduğu inancıyla atılımlarını gerçekleştirdiklerini dile getiren Bakan Karaismailoğlu, Türkiye'nin bir bütün olarak kalkınması ve her noktasında sosyal ve ekonomik canlılığın sağlanmasının çağdaş, yenilikçi ve teknoloji temelli bir ulaştırma ve altyapı yaklaşımından geçtiğini vurguladı. Bu yaklaşımın Türkiye'nin bölgede lojistik süper güç olma hedeflerini desteklemesinin, ülke içinde ve bölgede mobiliteyi arttırmasının önemli olduğuna dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, yerli ve milli çözümlerle çözümlerle tüm ulaşım modlarında dijitalleşmek amacında olduklarının altını çizdi.

‘'Uçuş Rehberim'' projesinin bugün itibarıyla hizmete girdiğini aktaran Karaismailoğlu, konuşmasında şu cümlelere yer verdi:

"Uçuş Rehberim mobil uygulamamızla havalimanlarımızda dileyen herkes mobil uygulama üzerinden sunulan günlük 2 gigabayta kadar ücretsiz bir şekilde internetten faydalanabilecek. Ancak daha önemlisi, artık uçuş süreci farklı bir teknolojik deneyime dönüşüyor. Uygulamamızdaki uçuş takip özelliği ile yolcularımıza göndereceğimiz anlık bildirimler sayesinde, uçak kaçırma dertlerini ortadan kaldıracağız. Yolcular artık Uçuş Rehberim sayesinde; uçuşlarını sosyal medya hesaplarından da takip edebilecekler. Uygulama sayesinde yolcular, havalimanlarındaki tüm hizmetleri de yine cep telefonlarından keşfedebilecekler. Uçuş Rehberim'in getirdiği diğer yenilik de 'Aracım Nerede?' hizmeti. Havalimanlarına aracını park eden yolcular bundan sonra araçlarını aramak zorunda kalmayacaklar."

- "Havalimanlarında kaybedilen zaman en aza indirgenecek."

Tüm havalimanlarında kullanılması hedeflenen ‘' Uçuş Rehberim'' uygulamasıyla, yoğunluğun azaltılarak yolcuların işlemlerini daha az zaman kaybederek halledeceklerini bildiren Bakan Karaismailoğlu, uygulamaya dahil edilecek "Çek-Gönder" hizmetiyle yolcuların sorunlarına en kısa zamanda hızlı ve etkili bir şekilde çözümleneceğini vurguladı.

Yerli ve milli imkanlarla geliştirilecek olan ‘'Canlı Uçuş Takibi'' mobil uygulamasıyla yolcuların uçuşlarını anlık takip edebileceklerini ifade eden Karaismailoğlu, ticari faaliyetler amacıyla havalimanlarını kullanan yolcuların da ihtiyaçlarına hızlı ve kesintisiz cevap vererek ekonomik verimliliğe katkı sağlayacaklarını aktardı.

-‘'İstanbul havalimanı ile Türkiye ve İstanbul'un uluslararası hub haline geldi.''

İstanbul havalimanı ile Türkiye ve İstanbul'un uluslararası hub haline geldiğini dile getiren Bakan Karaismailoğlu, ülke genelinde ulaşımı mükemmelleştirmek ve haberleşme alanında dev projeleri hayata geçirdiklerini söyledi. Bakan Karaismailoğlu, Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin yakında tamamen hizmete açılacağını, 30 Kasım'da uzaya fırlatılarak 2021'in ikinci çeyreğinde hizmete alacakları TÜRKSAT 5A uydusunun da ülkenin haberleşme ve uzay alanındaki faaliyetlerinde çağ atlamasına vesile olacağını kaydetti.

Akıllı ulaşım sistemlerini ve dijital altyapılı yolcu ve yük taşıma hizmetlerini kısa sürede tüm ulaşım modlarında hayata geçireceklerini söyleyen Karaismailoğlu, milli ulaşım ve altyapı politikaları doğrultusunda ilerlerken, ulaşım ve haberleşme konusunda her gün bir başka yenilikçi projenin müjdesini vereceklerini bildirdi.

Kaynak: www.uab.gov.tr


Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr