Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / ANTALYA HAVAALANI MERKEZ OLUYOR

ANTALYA HAVAALANI MERKEZ OLUYOR

ANTALYA HAVAALANI MERKEZ OLUYOR13.05.2009

Ulaştırma Bakanlığına bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden (SHGM) yapılan yazılı açıklamada, Antalya Havalimanı'nın yurt dışı uçuş ağının genişletilerek uluslararası alanda bir bağlantı merkezi haline gelmesi yönündeki proje kapsamında çalışmalarına başladığı kaydedildi.

Ulaştırma Bakanlığı'nın Bölgesel Havacılık Projesi çerçevesinde sivil havacılıkta yaşanan hızlı büyümeye paralel olarak, Antalya Havalimanı'nın da yolcu ve uçak trafiğinde gelişmelere sahne olduğu ifade edilen açıklamada, iç hatlarda yeni bir merkez haline gelerek özellikle çapraz uçuşların ana üssü olan havalimanının günlük uçak trafiğinde 2002-2005 yılları arasında yüzde 106 oranında artış yaşandığı bildirildi.

Turizm sezonunun da etkisiyle özellikle yaz aylarında uçak trafiğinde büyük artış gözlenen Antalya Havalimanı'nın Temmuz ayındaki günlük uçak trafiğinin 2002'de 302 iken, 2008 yılında 631'e ulaşarak ''Rekor bir gelişme kaydettiği'' ifade edilen açıklamada, proje kapsamında, Türkiye turizminin dünyaya açılan kapısı niteliğindeki Antalya Havalimanı'nın yurt dışındaki yeni noktalara tarifeli seferlerin başlatılmasının hedeflendiği belirtildi.

İlk etapta, Abu Dabi, Ufa, Cenevre, Kişinev, S. Petersburg, Kazan ve Paris olmak üzere 7 noktaya Antalya'dan başlatılacak seferlere ek olarak Haziran'da Adnan Menderes Havalimanı'ndan İran ve Paris'e sefer düzenlenmesinin planlandığı kaydedildi.

Tarifeli hava yolu taşıyıcıları tarafından Antalya'dan yurt içinde, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bodrum, Diyarbakır, Samsun, Van, Bursa ve Trabzon'a düzenlenen seferlere ek olarak yurt dışına düzenlenecek yeni tarifeli seferlerle birlikte Antalya üzerinden Türkiye'deki pek çok şehrin yurt dışı ile bağlantısı sağlanmış olacak.


Kaynak: LOJİPORT
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr