Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / YENİ TEŞVİK YASASI HAZIR

YENİ TEŞVİK YASASI HAZIR

YENİ TEŞVİK YASASI HAZIR13.05.2009

KIRIKKALE - Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, "Krizin atlatılması artık mart ve nisan ayı itibariyle yakalanmıştır" dedi.

Bakan Çağlayan, Kızılkanat Düğün Salonu'nda partisinin Kırıkkale İl Teşkilatı'nın 3. olağan kongresinin açılış konuşmasında, kendisinin annesini çok erken yaşta kaybeden ve annesizliği yüreğinde hisseden birisi olduğunu belirterek, tüm annelerin Anneler Günü'nü kutladı.

AK Parti iktidarı ile Türkiye'nin büyük değişim ve dönüşüm yaşadığını vurgulayan Çağlayan, aldıkları tedbirler sayesinde ekonomik krizin etkilerinin de ülkede daha az hissedildiğini söyledi.

Bazı ülkelerin ekonomilerinin kriz nedeniyle dibe vurduğunu ama Türkiye'de bir bankanın bile batmadığını dile getiren Çağlayan, şöyle devam etti:

"Türkiye bugün dünyayı sarsan krizde en az etkilenen ülkeler arasına girdi. Bunda AK Parti iktidarının aldığı tedbirler ile sürdürdüğü mali disiplinin de büyük payı var. En az sayıda insanımızın işini kaybetmesi noktasında çok başarılı tutum sergiledik. Geriye dönüp baktığımızda rahatlıkla bunu görüyorum."

Küresel mali kriz karşısında Türkiye ekonomisinin birçok ülkeye kıyasla daha iyi durumda olduğunu belirten Bakan Çağlayan, "Krizin atlatılması artık mart ve nisan ayı itibariyle yakalanmıştır. İnşallah Türkiye tekrar eski güzel günlerine kavuşacak. Yeni bir teşvik yasası hazırladık. Bunun da kısa sürede yürürlüğe girmesine çalışacağız" dedi.

Yerel seçimlerde AK Parti'nin gerekli mesajı aldığını ifade eden Çağlayan, "seçim sonuçlarını muhalefetin kendisine yontmaya çalıştığını" söyledi.

Bakan Çağlayan, konuşmasının ardından il başkanlığına tekrar aday olan Nuh Dağdelen ile diğer aday Zühtü Aksal'ı tebrik ederek salondan ayrıldı.

Kaynak:Dünya Gazetesi

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr