Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / ŞOFÖRLER HABURDA KONTAK KAPATTI

ŞOFÖRLER HABURDA KONTAK KAPATTI

ŞOFÖRLER HABURDA KONTAK KAPATTI06.05.2009

Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı üzerinden Irak'ın kuzeyine yük taşıyan kamyon şoförleri tır parkına yeni kurulan kantarın yetersiz olduğunu öne sürerek, kontak kapatma eyleminde bulundu.

Irak'ın kuzeyine yük taşıyan bir grup kamyon şoförü, Silopi'de İl Özel İdare'ye ait tır parkındaki kantarda yüklerini tartmama kararı aldı. Kontak kapatan şoförler adına açıklama yapan kamyon şoförlerinden Ahmet Bağlan, kantarın yetersiz olduğunu ve bu nedenle uzun süre beklemek zorunda kaldıklarını ileri sürdü.

Mallarının tartılması için uzun süre beklemelerinin maddi ve manevi yönden kendilerini mağdur ettiğini öne süren Bağlan, ''Kantar sayısı yetersiz. Kantar sayısının artırılmasını ve işlerin daha hızlı yapılmasını istiyoruz. Bu nedenle kontak kapatma eylemi gerçekleştirdik'' dedi.

Şırnak Vali Yardımcısı Abdullah Akbaş, Silopi Belediye Başkanı Emin Toğurlu ve İl Genel Meclis Başkanı Eyüp Tanış, tır parkına gelerek kontak kapatma eylemine katılan şoförlerle görüştü. Görüşme sonucu yaklaşık bir saat süren kontak kapatma eylemi  sona erdi.

Silopi Belediye Başkanı Emin Toğurlu, eylem yapan şoförlerin sorunlarını öğrendiklerini ve en kısa zamanda çözüme kavuşturulması için çalışacaklarını söyledi.

Kaynak: LOJİPORT

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr