Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / AMASYA TARİHİNİN EN BÜYÜK YATIRIMINA KAVUŞTU

AMASYA TARİHİNİN EN BÜYÜK YATIRIMINA KAVUŞTU

AMASYA TARİHİNİN EN BÜYÜK YATIRIMINA KAVUŞTU27.07.2020Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu TRT Haber'e verdiği özel röportajda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle açılışı gerçekleştirilen Amasya Çevre Yolu ile ilgili açıklamalarda bulundu.  Ayasofya Camiinde 86yıl sonra yaşanan muhteşem günün ardından şehzadeler şehri Amasya'ya geldiklerini belirten Bakan Karaismailoğlu, Amasya'nın 1 milyar 267 milyon lira yatırımla tarihinin en büyük yatırımına kavuştuğunun altını çizdi.

Amasyalıların Yaşam Kalitesi Yükselecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu daha önce şehir içinden geçen şehirlerarası trafiğinin Amasya Çevre Yolu ile birlikte Amasya'nın dışına alındığını ifade etti. Aşılmaz dağları, geçilmez vadileri viyadüklerle geçtiklerini belirten Karaismailoğlu, bu durumun egzos salınımını azaltalarak Amasyalıların hava ve yaşam kalitesini arttıracağını söyledi. Amasya Çevre Yolunun 11.3 kilometreden oluştuğunu dile getiren Bakan Karaismailoğlu, ‘' Bu proje yakıt, emisyon, amortisman, zaman maliyetleri açısından Amasyalılara, Türkiye'mizin ekonomisine yıllık 110 milyon lira katkı sağlayacak. Çok değerli bir proje, sadece Amasyalıları değil Türkiye'yi ve çevre illeri ilgilendiren çok değerli bir proje. Proje ile Amasya'nın şehir içindeki trafik sıkışıklığı ve egzoz emisyonunda çok büyük bir azalma olacak. Amasyalıların da yaşam kalitesi ve yaşam standartları çok çok daha yükselecek, çok önemli bir proje'' ifadelerini kullandı.

Dünyada Ekonomik Savaşlar Yaşanırken Türkiye Projelerini Bir Bir Bitiriyor

Salgın sürecinden dolayı tüm dünyada ekonomi savaşları, adeta maske savaşları yaşanırken Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak hiçbir tedbiri elden bırakmadan işlerini bitirdiklerini vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, Türkiyenin dört bir yanında vatandaşa hizmet ve halkın yaşam kalitesini yükseltmek için çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Projelerin bir bir bitirilip, vatandaşın hizmetine açıldığını belirten Karaismailoğlu, ‘' Bugün Amasya'dayız, yarın başka bir yerde olacağız, iki hafta önce Siirt-Pervari'deydik, daha önce Muğla'daydık, yani ülkemizin her noktasında çok değerli çalışmalarımız var. Karayolu bir taraftan ilerliyor, demiryolunda çok büyük atılımlar var, hızlı tren hatlarımızı bir bir hizmete alacağız. İnşallah Ankara-Sivas'ı bu yıl içerisinde hizmete alacağız, Konya-Karaman arasını hizmete alacağız. Karaman'dan sonra denize ineceğiz, denizde Mersin-Adana-Gaziantep hattını devreye alacağız. Bir taraftan Ankara-İzmir hızlı tren hattı devam ediyor. Bir taraftan Bursa'yı Ankara-İstanbul hızlı tren hattına bağlıyoruz. Yani ülkemizin her tarafında çok büyük  ve muazzam bir çalışma var.'' diye konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı projelerine bir birim maliyet yatırım yapılırken çok kısa sürede daha yüksek miktarda geri dönüşler alındığına dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, bu yatırımların yaşam kalitesi, üretim ve istihdam olarak geri döndüğünü söyledi. Bakan Karaismailoğlu,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye'nin her köşesine bir yandan yaşam kalitesini yükseltecek diğer yandan ekonomi, turizm, tarım ve istihdamı arttıracak projelerin hız kesmeden devam edeceğini belirterek sözlerini noktaladı.

Kaynak: T.C. ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr