Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / TÜRKİYE BÖLGESİNE HAKİM LOJİSTİK BİR SÜPER GÜÇ OLMA YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR

TÜRKİYE BÖLGESİNE HAKİM LOJİSTİK BİR SÜPER GÜÇ OLMA YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR

TÜRKİYE BÖLGESİNE HAKİM LOJİSTİK BİR SÜPER GÜÇ OLMA YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR27.07.2020Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferans ile katıldığı Amasya Çevre Yolu Açılış Töreni'nde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı konuşmada Amasya Çevre Yolu, devam eden projeler ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Her güne ‘'Yol Medeniyettir'' şiarıyla başladıklarını ifade eden Bakan Karaismailoğlu, Amasya Çevre Yolu ile şehirlerarası geçiş mesafesi 2 kilometre daha kısalırken, yaklaşık 30 dakikayı aşan ulaşım süresinin 7 dakikaya inmiş olacağını bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ayasofya kararı ile ilgili şükranlarını bildiren Bakan Karaismailoğlu, ‘' Gönülleri fetheden Ayasofya kararınız ve bizleri tekrar milletimizle bu kutsal mabette buluşturduğunuz için milletimiz adına bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum.'' dedi.

Vatanın Her Köşesine Hizmet Götürmekten Dolayı Gururluyuz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Amasya Çevre Yolu açılışında yaptığı konuşmada gündeme ve Bakanlık projelerine dair önemli açıklamalarda bulundu. Vatanın her köşesine hizmet götürmekten ve vatandaşların yaşam koşullarını her geçen gün iyileştirmekten dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Adil Karaismailoğlu, ulaştırma ve haberleşmenin tüm alanlarında reform niteliği taşıyan çalışmalar ve projeler gerçekleştirdiklerini söyledi. Yapılan her yolun, köprünün, demiryolu, liman, uydu ve altyapı projelerinin iş, aş, bereket olarak vatandaşa döndüğünün altını çizen Bakan Karaismailoğlu, ‘' Her bir projemiz, bulundukları bölgede ilk günden istihdamı sağlarken, getirdikleri ekonomik canlılıkla, yeni yatırımların, yeni sosyo-kültürel gelişmelerin ve artan bir yaşam kalitesinin öncüsü oluyor. Projelerimiz her bölgede kişi başına gelirin artışına vesile olurken, çocuklarımız ve gençlerimiz çevre şehirlerle, hatta dünya ile bağlarını güçlendiriyorlar. Bu sayede eğitim ve kariyer hedeflerine daha da yaklaşıyorlar.'' diye konuştu.

Dünyadaki Gelişmeler Coğrafyamız İçin Eşsiz Fırsatlar Sunuyor

Dünyadaki ekonomik gelişmelerin coğrafyamız için büyük fırsatlar sunduğunu belirten Bakan Karaismailoğlu, oluşturulan lojistik koridorlar ile Türkiye'nin bölgede hakim lojistik bir süper güç olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini vurguladı. Amasya Çevre Yolu hakkında bilgi veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ‘' Çevre Yolumuz, şehir içinden geçmekte olan çevre yolunu, Suluova-Amasya yolumuzdan ayırıp, Amasya'nın güneybatısından geçerek Amasya-Turhal yoluna bağlamaktadır. Amasya Çevre Yolumuz;11.3 kilometrelik yolumuz bölünmüş yol standardında olup, güzergahında;2 adet çift tüp tünel,4 adet çift viyadük, 3 adet köprülü kavşak,2 adet çift köprü,3 adet tek köprü ve 2 adet aç-kapa yapısını içermektedir. Amasya Çevre Yolumuz, şehirlerarası transit geçen ve şehir içinden geçmek durumunda kalan tüm araç trafiğini şehir dışına alacaktır. Çevre yolumuzla şehirlerarası geçiş mesafesini 2 kilometre daha kısaltırken, yaklaşık 30 dakikayı aşan ulaşım süresini 7 dakikaya indirmiş olacağız.'' dedi. Amasya Çevre Yolu ile birlikte yıllık 1.9 milyon litre yakıt tasarrufu ve 4700 ton karbon emisyonu salınımında azalma olacağına dikkat çeken Bakan Karaismailoğlu, beklemelerinde ortadan kaldırılmasıyla şehirdeki egzos gazı salınımın azalacağını ve Amasyalıların kısa süre içinde daha temiz bir havaya kavuşacaklarını kaydetti.

Amasya İlimiz Hak Ettiği Payı Her Daim Almıştır, Alacaktır

Son 18 yılda güçlü yönetim anlayışının ve yaşanan güven ortamının getirdiği ekonomik istikrar sayesinde vatandaşların refahını yükseltecek projelerin hayata geçtiğini söyleyen Bakan Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Ayasofya kararı ile ilgili şükranlarını bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın teşriflerinin kendilerini çok bahtiyar ettiğini belirten Karaismailoğlu, ‘' Sayın Cumhurbaşkanım, gönülleri fetheden Ayasofya kararınız ve bizleri tekrar milletimizle bu kutsal mabette buluşturduğunuz için milletimiz adına bir kez daha şükranlarımızı sunuyorum. Her yeni güne, "yol medeniyettir", şiarıyla başlıyoruz. Vizyonumuzda ise, her bir projeyi bütünsel kalkınma hedeflerimiz ve çevresel etkileri açısından azami fayda sağlayacak şekilde tasarlamak var. Şehzadeler şehri Amasya bizim gözbebeğimiz. İletişim alanındaki yatırım seferberliğimizden Amasya ilimiz de hak ettiği payı almıştır, alacaktır.'' İfadelerini kullandı.

Ulaştırma bakanı çevre yolunda ilk sürüşü gerceklestirdi

Çevre yolunun açılış törenin ardından Ulaştırma  ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu araç direksiyonuna geçerek, ilk sürüşü gerçekleştirdi. Bakan Karaismailoğlu'nun yanında Amasya Valisi Mustafa Masatlı ve AK Parti Amasya milletvekilleri Hasan Çilez ve Mustafa Levent Karahocagil vardı.

Kaynak: T.C. ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr