Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / ÇİN’İN EN BÜYÜK LİMAN İŞLETMECİSİ DE BLOCKCHAİN'Lİ OLDU

ÇİN’İN EN BÜYÜK LİMAN İŞLETMECİSİ DE BLOCKCHAİN'Lİ OLDU

ÇİN’İN EN BÜYÜK LİMAN İŞLETMECİSİ DE BLOCKCHAİN'Lİ OLDU30.05.2020
China Merchants Port, e-ticaret devi Alibaba Group ve bağlı kuruluşu Ant Financial ile anlaşmaya vardı. Anlaşma neticesinde birkaç farklı kullanım durumu hedeflenerek Blockchain tabanlı bir platformun geliştirilmesi sağlanacak.

Yerel haber kaynakları tarafından paylaşılan bilgilere göre platform; alıcıların, satıcıların, lojistik şirketlerinin, bankaların, gümrüklerin ve vergi yetkililerinin temassız dijital ihracat ve ithalat işlemleri yapmalarına izin verecek. E-ticaret devi Alibaba ve China Merchants Port, liman endüstrisinde Blockchain teknolojisinin derinlemesine entegrasyonunu teşvik edecek.

China Merchants Port, açık bir iş birliği ağına sahip dünyanın ilk Blockchain tabanlı dijital limanı olmayı hedefliyor. Limanın uluslararası ticari ticaret ve lojistik endüstrisi zincirini bağlayan çekirdek bir düğüm olduğu ve Blockchain teknolojisini kullanarak hızlı bir veri paylaşım şemasının uygulanması gerektiği ifade ediliyor.

Ant Financial Group Başkanı Jing Xiandong, iş birliğinin Blockchain'in uluslararası ticaret ve lojistiği yeniden şekillendirmek için temel altyapıyı oluşturacağını söyledi.

Blok zinciri yoluyla pandemi sonrasında toparlanmak kolaylaşacak

Pandemi başladığından beri dünyanın dört bir yanındaki düzenleyiciler, insan teması gerektirmeyen işletmelerin çalışmasına izin vermek için daha güvenli yollar arıyorlar. Blok zinciri teknolojisinin evrak ihtiyacını ortadan kaldırmak gibi durumlarda yararlı olduğu kanıtlanmış durumda.

Bu ayın başlarında ABD Senatosu, karantina sırasında oylamaların Blockchain teknolojisinden faydalanılarak yapılmasını önerdi. Teklif edilen tasarı, tıbbi ekipmanların blok zinciri tabanlı bir yöntemle dağıtılmasını da içeriyordu.

Bu durum hükümetin Blockchain teknolojisine karşı tutumunun da nasıl değiştiğini gösterdi. Senato, kriptografik kusurlardan ve yazılım hatalarından kaynaklanan güvenlik açıklarını içeren uzaktan Blockchain oylamasına ilişkin güvenlik endişelerini dile getirdi.

https://kriptoparahaber.com/

Kaynak: lojiport.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr