Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / YEDİTEPE TAŞIMACILIK A.Ş ÖRNEK BİR ÇALIŞMAYA İMZA ATTI

YEDİTEPE TAŞIMACILIK A.Ş ÖRNEK BİR ÇALIŞMAYA İMZA ATTI

YEDİTEPE TAŞIMACILIK A.Ş ÖRNEK BİR ÇALIŞMAYA İMZA ATTI07.05.2020
Yeditepe Taşımacılık, COVID-19 önlemleri kapsamında örnek bir çalışmaya imza atarak; havalimanında mal kabulü sırasında dezenfektasyon zinciri bozulmaksızın, etkisi 30 gün süre ile devam eden dezenfektasyon çalışmalarının başladığını duyurdu. Çapraz bulaşmayı engelleyen ve ilk olarak pilot bölge seçilen İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda deneyimlenen dezenfekte işlemi, Türkiye'de havalimanında yapılan ilk çalışma olarak örnek teşkil ediyor.

Dezenfektasyon çalışmalarının ilerleyen dönemlerde diğer havalimanı ofislerinde de başlayacağını duyuran Yeditepe Taşımacılık A.Ş, ilk etapta Yönetim Kurulu kararı ile 2. bir duyuruya kadar tüm bu ilaçlama hizmeti ihracatçı firmalarına ücretsiz olarak verileceğini bilgisini de paylaştı.

"Yapılan bu dezenfektasyon uygulaması belgelenmekte olup hem çıkış noktasında hem de ürünlerin varış noktasında olası bir karantina uygulamasından muaf tutulması sağlanacaktır. Bu belge içeriğinde konşimento  numarası, uçuş numarası ile yapılan dezenfekte işleminin geçerlilik süresini de yansıtmaktadır ve yurt dışına sevk edilen evraklarla beraber kargo zarfında havayoluna teslim edilmektedir. Bunun yanı sıra tüm bu evraklara ozon dezenfektesi yapılarak, olası tüm mikroplarından arındırılmaktadır."
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr