Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / "EN HIZLI BALIK" PEGASUS

"EN HIZLI BALIK" PEGASUS

22.04.2009

Referans gazetesi ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) tarafından bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Hızlı Balık Ödülleri, törenle sahiplerini buldu. 13 ayrı sektörün en başarılı firmalarının seçildiği yarışmada, Türkiye’nin en hızlı balığı Pegasus Havayolları oldu. Bu yıl ilk kez verilen Hürriyet gazetesi Harriet Ödülü’nü Enka İnşaat aldı.
Törenin açılış konuşmasını yapan Referans gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can, yarışma nedeniyle krizin etkilerini görerek bambaşka hikâyelerle buluştuklarını söyledi. Eyüp Can şunları söyledi:
“Ödül verdiğimiz 27 şirketin neredeyse tamamı, bu dönem normalin üzerinde büyüme göstermişler. Türkiye’nin realitesinden kopmadan başarı hikâyelerine ihtiyaç var. Hızlı Balık ödülleri bunu fazlasıyla yapıyor. Ödül alanlar arasında 20 milyar lira cirosu olan da var, 7 milyar TL cirosu olan da... Bu da gösteriyor ki, büyük balık küçük balığı değil, hızlı balık yavaş balığı yutuyor.” 
Hürriyet gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ise “Girişimci ruha sahip olursanız, risk alır ve cesur davranırsanız sizi köpekbalıkları bile yakalayamaz” dedi. Sabancı sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ne kadar hızlı olduğunuz kadar, nereye varabildiğiniz de önemli. Bunun için nefesinizi iyi kullanmanız gerekir. Babam hiçbir zaman ‘Biz lideriz, rakiplerimizden açık ara öndeyiz’ demedi. Bize hep ‘Daha çok çalışın, uğraşın’ dedi. Hürriyet de son 3 yılda rakiplerini yeniden tanıdı, coğrafyasını genişletti, bayrağını 14 ülkeye astı. Yani büyük şirketlerin de kabuk değiştirmesi gerekiyor.”

‘Krizde kazanan önemli’
Günümüzde yaşanan değişimi anlayarak ondan katma değer üretenlerin kazandığını ifade eden TEB Genel Müdürü Varol Civil ise “Bu kriz de gelip geçecek. Önemli olan kazananlarının kimler olacağı” diye konuştu. Civil, değişimi ve gelişimi anlayarak, duruma adapte olanların dünyanın en önemli şirketleri arasına gireceğini söyledi.
Harriet Ödülleri’nin fikir babası olan, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ise, “Harriet (dev kaplumbağa) dünyada en uzun yaşayan canlı. Şirketler için de hızlı balık olup uzun yaşamak lazım” dedi.

 

13 sektörün en hızlı balıkları
-  Mobilya ve orman ürünleri: Yıldız Entegre Ağaç Sanayi
-  Metal-metal ürünleri: Kurtoğlu Bakır
-  Makine: Hidromek Hidrolik 
-  Bilgi ve iletişim teknolojileri: Savronik Elektronik 
-  Ulaştırma ve taşımacılık: Pegasus Havayolları
-  Kimya-petro kimya-plastik: Polinas Plastik 
-  Teçhizat: Subor Boru
-  Yapı malzemeleri-sanayi: Aşkale Çimento 
-  Gıda sanayi: Keskinoğlu Tavukçuluk
-  Tarıma dayalı sanayi: Matlı Yem
-  Taşıt araçları ve yan sanayi: Ford Otosan
-  Tekstil-giyim: Ayaydın-Miroglio Grup 
-  Ticaret: Groseri Market 
-  TEB KOBİ TV Özel Ödülü: Eras İnşaat 
-  Hürriyet Harriet Ödülü: Enka İnşaat         

 

 

 

milliyet 16/04/2009

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr