Ulaştırma Bakanlığı’nın 2023 hedef ve vizyonunu ortaya koyma çalışmasının ilk ayağı olan toplantıda çeşitli görüş ve öneriler belirtildi.
Ayrıca 10. Ulaşım Şurası’nın 2009 yılı sonunda, İstanbul’da yapılması görüşü benimsendi.
Toplantının son bölümünde kapanış konuşmasını yapan Ulaştırma Bakanı Sn. Binali YILDIRIM; şuranın asıl amacını “Ulaştırma Bakanlığı olarak, Cumhuriyet’imizin 100. yılında ulaşım ve haberleşme alanında ulaşacağımız seviyeleri belirlemenin çalışması olarak” tanımladı.
27 Eylül 2009 – 01.Ekim 2009 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecek olan 10.Ulaşım Şurası öncesinde 4 ana başlıkta çalıştay grupları oluşturulacak ve Şura Yönlendirme Komisyonu tarafından yapılan öneriler doğrultusunda “Çalıştay Havayolu Altyapı” üyesi olarak seçilen “UTIKAD Genel Müdürü Müjdat Mandal” da çalışmalarda görev alacaktır.
Oluşturulacak çalıştay gruplarının ana başlıkları şunlardır.
1) Karayolu
2) Havayolu
3) Denizyolu
4) İletişim