Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / ANTALYALI İHRACATÇILAR BAŞKA LİMAN ARIYOR

ANTALYALI İHRACATÇILAR BAŞKA LİMAN ARIYOR

ANTALYALI İHRACATÇILAR BAŞKA LİMAN ARIYOR15.04.2009

ANTALYA İhracatçı Birlikleri, Antalya Limanı'nda hizmet ücretlerine yapılan zamma tepki gösterdi. Antalya Tekstil ve Ham Maddeleri İhracatçı Birliği Başkan Vekili Azize Kalkavan, Ortadoğu Antalya Liman Hizmetleri AŞ'nin liman hizmet ücretlerine yaptığı zamları kabul etmenin mümkün olmadığını söyledi. Antalya Limanının özelleştirilmesini dört gözle beklediklerini ve bu özelleştirmenin 2006 yılında tamamlandığını belirten Kalkavan, şunları kaydetti:

"İhracatçılar olarak sürekli Antalya Limanı'nın gelişmesi için katkı yaptık. Limanın özelleştirilmesini dört gözle bekledik. İhracatçı başka limanlara gitmesin diye uğraş verdik. Ancak, şu andaki Antalya Limanı'nın işletici firması, ihracatçıyı çok zor duruma sokacak zamlar yaptı. Gelirleri bizden daha iyi durumda olan ülkeler liman ücretlerini indirirken, Antalya Limanı zam yapıyor. Yüzde 7'den başlayıp yüzde 147'ye varan oranlarda zam yapılması ihracatçıyı çok olumsuz etkiler."

Antalya liman hizmetlerine zam yapılırken, ihracatçı firmalarla konsensüs sağlanması gerektiğini ifade eden Kalkavan, ihracatçıların başka limanlara gideceğini savundu. Kalkavan, sözlerini şöyle sürdürdü: "İhracatçı olarak düşük kurlardan yakındık. İhracat için pazar kapılarımızı sürekli açık tuttuk. Şimdi de Antalya Limanına döviz kuru üzerinden zam yapılıyor. İşletici firma belki zam yapmakta kendi açısından haklı olabilir ama en azından burada bir konsensüs sağlanabilirdi. İhracatçı, İzmir'e, Mersin'e başka limanlara gider. Bu olursa ihracatçı enerjisini ve zamanını kaybetmiş olur. Liman ücretlerine yapılan zamlar doğru olmadı. Hele hele şu küresel kriz ortamında zam yapılması hiç doğru değil. Zaten küresel kriz geçmiş olsa bile liman ücret tarifeleri çok yüksek."

Ulasimonline
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr