Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ DEĞİŞTİ

GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ DEĞİŞTİ

GÜMRÜK GENEL TEBLİĞİ DEĞİŞTİ15.04.2009

Gümrük Genel Tebliğinin, serbest dolaşıma girmiş eşya ile serbest dolaşıma giriş işlemleri yapılmasına karşın geçici depolama yerinden veya antrepoda çekilmemiş eşyanın geri gönderilmesine ilişkin düzenlemede değişikliğe gidildi.
Tebliğe göre, serbest dolaşıma girmiş eşyanın kusurlu veya sözleşme hükümlerine aykırı çıkması nedeniyle, Gümrük Kanununun ilgili maddesi dikkate alınarak, vergilerin geri verilmesi veya kaldırılması ile eşyanın geri gönderilmesinin talep edilmiş olması halinde, söz konusu eşya mahrecine iade edilmek üzere gümrük idaresinin gözetimine alınacak. Gümrük gözetimine alınan ve kullanılmamış olduğu (bir defa kullanılması ile tüketilen eşya hariç olmak üzere) gümrük idaresince tespit edilebilen eşya, mahrecine iade edilebilecek.

Ancak, kullanılmamış olduğu idarece tespit edilemeyen eşya, Ticaret ve Sanayi Odası veya Sanayi Odasının ekspertiz incelemesine tabi tutulacak. Daha önceki düzenlemede, eşyanın kullanılmamış olduğunun tespiti için Ticaret ve Sanayi Odası veya Sanayi Odasından rapor alınması gerekiyordu.

 
Lojiport
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr