Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / MERSİNE RO-RO FARKI GELDİ

MERSİNE RO-RO FARKI GELDİ

MERSİNE RO-RO FARKI GELDİ09.04.2009

Mersin limanından her cumartesi akşamı bir ro-ro gemisi İtalya’nın Trieste limanına hareket edecek.

 

Türkiye’nin en büyük, Akdeniz ve dünyanın ise ilk beş ro-ro filosuna sahip denizcilik firmalarından biri olan U.N Ro-Ro, Mersin ile Trieste arasında ro-ro seferleri başlattı.

 

Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği ortak girişimi ile açılan Avrupa Ro-Ro Hattı, ilk etapta her cumartesi akşamı Mersin’den kalkacak ro-ro seferleri ile hizmet verecek. Kısa bir süre içerisinde haftalık sefer sayısının ikiye çıkarılması ve cumartesi günlerine ek olarak, çarşamba akşamları da gemi kaldırılması planlanıyor.

 

U.N Ro-Ro’nun Mersin - Trieste hattı, krizde can suyu olacak…

 
Açılış töreninde bir konuşma yapan U.N Ro-Ro CEO’su Cüneyt Solakoğlu, Mersin - Trieste hattının, bölgeden Avrupa’ya taşıma yapan nakliyecilere çok büyük bir kolaylık sağlayacağını belirterek şöyle dedi: “U.N Ro-Ro olarak her zaman müşterilerimizin talep ve ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretmeye çalışıyoruz. Mersin - Trieste hattımızı da işte bu anlayışla, Türkiye’nin özellikle Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde faaliyet gösteren nakliyecilerimize yönelik olarak hizmete sokuyoruz. Bu hattın, ekonomik krizden sektörün çok büyük bir yara aldığı ve nakliyecilerin kâr marjlarından feragat ederek ‘teker dönsün’ anlayışıyla çalışma noktasına geldiği bu ortamda, nakliyecilerimize hem operasyonel kolaylık, hem de önemli bir maliyet avantajı sağlayacağı inancındayız.”
 
Bu bölgedeki nakliyecilerin hali hazırda yoğun olarak karayolunu kullandığını ve karada yaşanan sorunların altında ezildiğini belirten Solakoğlu, şöyle devam etti: “Bugün örneğin Gaziantep’ten Frankfurt’a giden bir Türk nakliyecisi, sefer başına karada 7000 kilometre yol yapıyor. Mersin - Trieste ro-ro hattımız ile biz bu mesafeyi 2460 kilometreye indiriyoruz. Ro-Ro hattı ile nakliyeciler hem seferlerini daha ucuza ve daha kısa sürede gerçekleştirebilecek, hem de geminin kalkış-varış programları belli olduğundan firmalar lojistik ağlarını bu programlara göre yapabilecek.”

 

U.N Ro-Ro, hali hazırda, İstanbul’da kendi işlettiği ve sahibi olduğu Pendik Limanı’ndan İtalya’nın Trieste limanına haftanın her günü, Ambarlı Kumport Limanı’ndan ise yine Trieste’ye haftanın üç günü sefer düzenliyor.

 
U.N Ro-Ro, Türkiye’nin en büyük, Akdeniz ve dünyanın ise en büyük beş Ro-Ro filosuna sahip. Filodaki tüm gemiler, Almanya’da dünyanın en ileri tasarım ve teknolojilerini kullanan Hamburg Flensburger Tersanesi’nde üretildi. U.N Ro-Ro’nun bugün itibariyle 10 adet ro-ro gemisi bulunuyor ve filodaki gemi sayısının sipariş verilen yeni gemilerin de teslimiyle birlikte Temmuz 2011’de 11’e çıkması planlanıyor. Filodaki gemilerin toplam araç kapasitesi, yaklaşık 2300. Mersin – Trieste hattında ise 200 araç kapasiteli UND Ege gemisi hizmet verecek.
 
LOJİPORT
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr