Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / UÇAK BAKIM HANGARI 6 AY SONRA HİZMETTE

UÇAK BAKIM HANGARI 6 AY SONRA HİZMETTE

UÇAK BAKIM HANGARI 6 AY SONRA HİZMETTE08.04.2009

Isparta'da yapımı devam eden 'uçak hangarı'nın 6 ay sonra hizmete gireceği, yurtiçinden ve yurt dışından gelecek uçakların bakım ve tamirlerinin burada yapılacağı bildirildi.

 

Isparta Süleyman Demirel Havalimanı yanına inşa edilen bakım hangarının, Isparta ekonomisine ciddi katkı sağlaması bekleniyor.

Türkiye'nin dördüncü hangarını yapan Asal Havacılık ve Teknoloji Merkezi Koordinatörü Bülent Dilmen, 12 milyon dolarlık bir yatırımla yurt içi ve yurt dışından gelecek uçakların bakımının yapılacağını kaydetti. Bu noktada Hollanda, Fransa ve Almanya'daki hava yolu şirketleri ile görüşmeler yaparak bağlantılar sağlanmaya çalıştıklarını ifade eden Dilmen, "Uçak bakım merkezlerinden biri Türk Hava Yolları'na ait. Özel sektör açısından Türkiye'de üçüncü merkezi Isparta'ya kuruyoruz." dedi.

 
Dilmen, hedeflerinin yurt içi ve yurt dışındaki uçakları Isparta'ya çekebilmek olduğunu anlatarak, uçak bakım merkezini Antalya'ya yapmak istediklerini ancak buranın çok hareketli olması ve yer darlığı nedeniyle Isparta'yı seçtiklerini kaydetti.
 
Merkezin geliştirilerek hizmet ağının yaygınlaştırması ile Isparta'nın adının dünyada da duyulmaya başlayacağını vurgulayan Dilmen, yedek parça ihtiyacının ilk aşamada olmasa da ilerleyen zamanlarda tamamının Isparta'dan karşılanabileceğini dile getirdi.
 
Yılda 20-30 arasında değişen sayılarda uçağın bakımını üstlenmeyi hedeflediklerini aktaran Dilmen, "Daha çok küçük ve orta gövdeli yolcu uçaklarının bakımını yapacağız. İki bölüme ayırdığımız merkezde bir bölümde uçak bakımı diğer bölümde ise boyama yapılacak. Ayrıca ileride ihtiyaç duyulan uçak parçaları üretmeyi de düşünüyoruz." diye konuştu.
 
Havacılık ve Teknoloji Merkezi olarak Isparta'ya 12 milyon dolarlık bir yatırım yaptıklarına değinen Dilmen, Isparta'da yeni bir sektörün doğacağını uçakların bakım ve onarımı için yan sanayiyi Isparta esnafından tedarik edeceklerini söyledi.
 
Dilmen, hangarın 6 ay sonra tamamlanarak ruhsatlandırılmasını hedeflediklerini, 63 kişilik bir teknisyen ekibinin görev alacağını sözlerine ekledi.
 
UlasimOnline.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr