Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / MERSİN-TRİESTE RO-RO SEFERLERİ

MERSİN-TRİESTE RO-RO SEFERLERİ

MERSİN-TRİESTE RO-RO SEFERLERİ07.04.2009

Mersin-Trieste Ro-Ro seferleri, UN RO-RO İşletmeleri AŞ ve Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği AŞ'nin ortak girişimiyle başlatıldı.

 

UN RO-RO İşletmeleri AŞ ve Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği AŞ'nin ortak girişimiyle başlatılan Mersin-Trieste Ro-Ro seferlerinin açılış törenine, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen katıldı.

Tüzmen törende yaptığı konuşmada, daha önce Mersin için gerçekleştirmeyi taahhüt ettiği ''5 T'' modelini (tarım, ticaret, taşımacılılık, teknoloji ve turizm) teker teker uygulamaya geçirdiklerini söyledi.

Mersinli'ye verdiği sözlerin ''balon çıkmadığını'' ve hepsini uygulamaya geçirdiklerini ifade eden Tüzmen, ''Mersin'den İtalya'nın Trieste kentine Ro-Ro gemimiz 67 saatte gidecek. Kara yoluyla gidilirse en az yüzde 20 daha fazla maliyet, hem de süre olarak çok daha zaman alacak. Farklı gümrük kapılarından farklı yönetmeliklerden, farklı bürokrasiden geçmeden direkt Mersin'den Trieste'ye Avrupa'nın göbeğine yüklerimizi göndermiş olacağız'' dedi.

Mersin Limanı'nın özelleşmesinden sonra, limanın çok hızlı bir şekilde kapasitesini artırdığını kaydeden Tüzmen, şöyle konuştu:

''Artık, Mersin ihracatında yeni bir kapı açılmış oldu. Bu sadece Mersin'in ihracatını artırmakla kalmayacak. Mersin'in ihracatı dünyada yaşanan bütün krize rağmen, ihracat devleri Güney Kore, İtalya ve Japonya'nın ihracatları baş aşağı doğru yüzde 30-60 gerilerken Mersin'in ihracatı narenciye ile yüzde 35 artmış durumda. Etrafımız ne kadar karanlık olursa olsun, şartlar ne kadar kötü olursa olsun Mersin'in ayrı bir özelliği var. Mersin, böyle durumda dahi ihracatını artırabilme becerisini gösterebilen bir şehrimiz.''

Tüzmen, Ro-Ro seferleriyle yalnız Mersin ve Türkiye'nin değil, komşu ülkelerin de yüklerini taşımayı hedeflediklerini belirterek, ''Bu son derece önemli bir olay. Mersin'in tanıtımı için çok önemli'' dedi.

LOJİPORT

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr