Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / IRU DOLANDIRICILIKLA MÜCADELEDE BİRLEŞTİ

IRU DOLANDIRICILIKLA MÜCADELEDE BİRLEŞTİ

IRU DOLANDIRICILIKLA MÜCADELEDE BİRLEŞTİ07.04.2009

IRU Eşya Taşımacılığı Konseyi, karayolu yük taşımacılığı sektöründe dolandırıcılık faaliyetlerini önlemek ve cezelandırmak için 2 Nisan 2009’da oybirliği ile bir karar aldı.

 

IRU Eşya Taşımacılığı Konseyi (The IRU’s Goods transport Council –CTM), uzun nakliye zincirlerini, zor piyasa koşullarını fırsat bilip istismar eden, dürüst olmayan taşımacılara, operatörlere ve aracılara karşı dolandırıcılığı azaltacak önlemler alınması gerektiği üzerinde anlaştı. CTM Başkanı ve IRU Başkan Yardımcısı Pere Padrosa, genellikle bu tür yasal prosedürleri açık bir dolandırıcılığı gideren yasal araçlar diye tanımlayarak, maalesef, büyük dolandırıcılıklara karşı tatmin edici sonuç vermediğini, ancak, yine de en etkili savunma yöntemi olduğunu kaydetti.

 

Dolandırıcılığın dramatik sonuçlarından kaçınmak için, IRU oybirliği ile taşıma operatörlerine şunu önerdi: “Dikkatlice -göndereni ve kimlik kontrolü- ulaşım kararlarını yerine getirip, tüm şüpheli durumları inceleyip, gerektiğinde kendi ulusal karayolu taşımacılığı derneğine, yerel polise veya diğer yetkili makamlara başvurunuz.”

 

Lojistikhaber.com

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr