Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / ABDNİN TERCİHİ İSKENDERUN LİMANI OLACAK

ABDNİN TERCİHİ İSKENDERUN LİMANI OLACAK

ABDNİN TERCİHİ İSKENDERUN LİMANI OLACAK02.04.2009

İskenderun Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı Bülent Kavsak, ABD'nin Irak'ı boşaltmasının gündemde olduğunu belirterek, bu konuda İskenderun Limanının kullanılacağı yönünde duyumlar aldığını söyledi.

 

 

İskenderun Deniz Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen ilk meclis toplantısında konuşan Başkan Bülent Kavsak, kendisini destekleyen üyelere teşekkür etti.

Odanın bir önceki dönemde yapmış olduğu faaliyetleri anlatan Başkan Kavsak, “Her zaman olduğu gibi denizcilik firmalarına destek vermeye devam edeceğiz. Denizcilik müsteşarlığının talepleri doğrultusunda 60 acente çalışanına eğitim verilmiş ve belgelendirilmiştir. Yetkilendirilen acente çalışanlarına mesleki İngilizce kursu verilmiştir. Avrupa Birliği Proje kapsamında tüm Türkiye’de 1100 proje içerisinden 110 tanesi kabul görmüştür. Bu projeler içerisinden bizimde ‘İskenderun Körfezi Liman Operasyon Memurudur’ adlı projemiz kabul görmüştür. Bu projenin toplam maliyeti 90.000 Avro’dur. Bunun %10’nu da odamız tarafından karşılanmaktadır. 30 kursiyer bu proje için eğitim görmektedir” dedi.

Daha önce 1000 tonluk gemi ile 150.000 tonluk geminin taşıdığı yükle ilgili oda navlun payının 400 doları geçtiğini, bunun adil olmadığını belirttiklerini vurgulayan İskenderun DTO Başkanı Kavsak “Yapılan çalışma ile tüm Türkiye genelinde yeni uygulamaya geçildi. Bunun sonucunda gelirimiz de %5.2’lik bir artış olmuştur.

Yine Sefa Atakaş Denizcilik Meslek Lisesi çalışmalarına katkıda bulunduk. Mustafa Kemal Üniversitesi İskenderun kampusünün hayata geçmesi amacıyla maddi manevi destek verdik. Kriz nedeniyle yaşanan sıkıntıların balıkçılarımızı en az etkilemesini sağladık. Yat limanı ile ilgili çalışmalarda devam etmektedir” diye konuştu.

Bir soru üzerine; ABD’nin Irak’tan çekilme harekâtında İskenderun limanının öncelikli tercih olacağını düşündüğüne vurgu yapan Kavsak Hükümetin ABD ye İskenderun limanını kullanma izni vereceğinin büyük ihtimal olduğunu sözlerine ekledi. 

Toplantıda ayrıca İskenderun Deniz Ticaret Odası’nın meclis ve yönetim kurulu üyelerinin tanıtımı yapıldı. Meclis üyeleri şu isimlerden oluştu; Başkan Farabi Cihan Bozuk. Meclis üyeleri; Mustafa Alper Menteşoğlu, Bülent Kavsak, Celalettin Uzun, Abdul Kadir Doğan, Teoman Gülay, Hasan Sayın, Mahmut Bilen, Semih Çelikten, Erol Vayısoğlu. Yönetim kurulu listesi ise şöyle şekillendi; Başkan Bülent Kavsak. Üyeler, Abdul Kadir Doğan, Hasan Sayın, Mahmut Bilen, Celalettin Bilen, Teoman Gülay, Mustafa Alper Menteşoğlu, Semih Çelikten ve Erol Vayısoğlu.

www.UlasimOnline.Com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr