Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / TÜRK ve ÇİN SİVİL HAVACILIK ANLAŞMASI

TÜRK ve ÇİN SİVİL HAVACILIK ANLAŞMASI

TÜRK ve ÇİN SİVİL HAVACILIK ANLAŞMASI02.04.2009

Türk ve Çin Sivil Havacılık yetkilileri iki ülke arasındaki mevcut İkili Hava Ulaştırma Anlaşması'nı günün koşullarına göre revize etmek amacıyla 23-24 Mart 2009 tarihleri arasında Ankara'da bir araya geldi.

 

Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU başkanlığında gerçekleştirilen müzakereler sonunda, 14 Eylül 1972 tarihinde imzalanan Türkiye-Çin Hava Ulaştırma Anlaşması’nda değişiklik yapılarak birden çok havayolunun her iki ülkeden tarifeli seferler düzenlemesine karar verildi.

Müzakereler sonunda imzalanan anlaşmaya göre; THY’nin İstanbul-Pekin Şanghay-İstanbul olarak düzenlediği seferler, İstanbul-Pekin-İstanbul ve İstanbul-Şanghay-İstanbul olarak ayrıldı. Güzergahların herhangi birinde 7 frekansı geçmemek koşuluyla her iki ülkeden düzenlenecek seferler haftada toplam 10 frekans ile sınırlandırıldı.

Her iki ülkeden yapılacak kargo uçuşlarının, uçak tipi sınırlaması olmadan haftada 4 frekans düzenlenmesine karar verilirken, kiralık uçaklar ile yapılacak kargo uçuşların ise iki yıl olarak sınırlandırılması konusunda mutabık kalındı.

Ayrıca, THY ve Çin arasında mevcut kod paylaşım anlaşmasının devam etmesi ve yapılacak kod paylaşım anlaşmalarının her iki tarafın sivil havacılık otoritelerinin onayına sunulması konusunda anlaşmaya varıldı. İmzalanan anlaşmaya, kod paylaşım operasyonlarının frekans haklarından sayılmayacağı konusundaki madde de ilave edildi.

Türk ve Çinli Havacılık Yetkilileri ayrıca, eğitim ve bakım gibi genel konularda da gerektiğinde işbirliği yapma ve 2010 yılında Şanghay’ da tekrar bir araya gelme hususlarında mutabakata vardı.

www.UlasimOnline.Com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr