Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / DENİZCİLER EXPOSHIPPING-EUROPORTDA

DENİZCİLER EXPOSHIPPING-EUROPORTDA

DENİZCİLER EXPOSHIPPING-EUROPORTDA26.03.2009

10. Uluslararası Denizcilik Fuarı Exposhipping-Europort İstanbul, bugün İstanbul Expo Center’da kapılarını açtı

 
Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan’ın açılışını yaptığı fuara Başta Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, AKP İstanbul Eski Milletvekili ve Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu, Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, Gemi İnşa ve Tersaneler Genel Müdürü Yaşar Duran Aytaş, Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, GESAD Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Gökalp olmak üzere denizcilik sektörü önde gelen temsilcileri katıldı.

Krize rağmen fuarı beklentilerinin üzerinde bulduğunu kaydeden Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan, “Bu sektör dünya var oldukça var olacaktır. Dünyanın yaşaması denizciliğe bağlıdır. Gemi olmazsa olmazlardan biridir” şeklinde konuştu. Gemi sanayinin gelişiminin 1969’lara denk geldiğini dile getiren Kalkavan, denizcilik sektörünün ne kadar geliştiğini hatırlattı. Deniz Ticaret Odası Başkanı sözlerine şöyle devam etti:

“Üç senede çok şeyler kat ettik. Dünyanın ekonomisinin iyi olduğu dönemde öyle bir katkı yapıldı ki biz neredeyse, bahardaki bir çiçek gibi patlama yaptık. Bugün geldiğimiz noktada devletler olmadan bu sektör yaşayamaz. Dünyada hangi gemi inşa ülkesine bakarsanız bakın devlet desteği olmadan olmaz”.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın selamlarını ileterek konuşmasına başlayan Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, “Denizcilik olmasa insanların yarısı açlıktan, yarısı da soğuktan gider. Denizcilik sektörü; deniz ulaştırması, gemi işletmeciliği, gemi inşa sanayi, limancılık, balıkçılık gibi faaliyet alanları gibi çok büyük önem arz etmektedir. Bu nedenle 10. Uluslar arası Denizcilik Fuarı’nın gerçekleştirilmiş olması önemlidir” dedi. Denizcilik sektörünün son beş altı yılda çok önemli gelişmeler kaydettiğini ifade eden Naiboğlu, gemi inşa sanayinin önemli bir istihdam kaynağı olduğunu vurguladı.

Krize rağmen fuarı organize edenleri kutlayan Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan, “Bu fuar Türk denizcilik sektörünün rotasını çizecek bir fuar. Türk denizcilik sektörü, Türkiye’nin medarı iftarı bir sektördür. Ben inanıyorum ki, bu sektör krizi en hafif şekliyle atlatan sektörlerin başına gelecektir” dedi. Üç tane ekonomik krizi hatırlatan Çağlayan, “bugün bankacılık sektörümüz güçlü. Son baş altı yılda gerçekten ekonomik altyapılara sahip olduk “ şeklinde konuştu. Sektörünüz sahipsiz değil diyen Çağlayan, denizcilik sektöründe ciddi mesafeler alındığını belirtti. Tüm konuşmaların ardından kurdele kesilerek fuarın resmi açılışı gerçekleşti.

www.UlasimOnline.Com

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr