Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / BANDIRMA'DA LOJİSTİK ÇALIŞTAYI DÜZENLENECEK

BANDIRMA'DA LOJİSTİK ÇALIŞTAYI DÜZENLENECEK

BANDIRMA'DA LOJİSTİK ÇALIŞTAYI DÜZENLENECEK25.02.2020
Bandırma Ticaret Odası 16. Meslek Komitesi tarafından 27 Şubat Perşembe günü saat 13.30'da Bandırma Ticaret Odası toplantı salonunda “Bandırma Lojistik Çalıştayı” düzenlenecek.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Dış Ticaret ve Lojistik Uygulama ve Araştırma Merkezi organizasyonunda 20-21 Nisan 2020 tarihinde gerçekleştirilecek olan “Bandırma Lojistik Zirvesi”ndeki Bandırma oturumunda ele alınması gereken konular, sorunlar ve çözüm önerilerinin belirlenmesi amacıyla ön çalışma mahiyetinde yapılacak çalıştaya kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile Bandırma Ticaret Odası 16. meslek grubunda yer alan firma temsilcileri katılacak.

Çalıştayda; ihracat ve ithalat yapan işletmelerin gümrükleme sürecindeki soru ve sorunlarının neler olduğu, denizyolu taşımacılığı kapsamında liman – karayolu - demiryolu bağlantısında yaşanılan problemler, demiryolu kapasitesi ve ekipman yeterliliği, karayolu taşımacılığında yol yeterlilik durumları ve ihtiyaçların belirlenmesi, uluslararası karayolu taşımacılığında Bandırmalı işletmelerin tercih edilme durumları, taşımacılık konusunda hizmet veren işletmelerin belge ve izin problemleri, Bandırma'da gümrüklü ve gümrüksüz depolama alanlarının yeterlilik durumu, Bandırma'daki antrepoların tercih edilme durumları ve antrepo ihtiyaç oranları, lojistik konusunda çalışan personel niteliği, personel ihtiyacı ve eğitimleri gibi konulara değinilerek Bandırma'nın lojistik durumunu sergileyecek bir veri oluşturulacak.

Bandırma'nın lojistik açıdan önemi her fırsatta vurgulanıyor olmasına rağmen bu konuda yapılacak ilk çalışma olması yönünden “Bandırma Lojistik Çalıştayı”nın önemli bir etkinlik olması bekleniyor.

Kaynak: lojiport.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr