Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / TCDD TAŞIMACILIK VE ANKARA ÜNİVERSİTESİ ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

TCDD TAŞIMACILIK VE ANKARA ÜNİVERSİTESİ ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI

TCDD TAŞIMACILIK VE ANKARA ÜNİVERSİTESİ ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI28.01.2020ERASMUS öğrencilerinin trenle seyahatlerine ilişkin protokol TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğü ve Ankara Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalandı.

TCDD Taşımacılık Genel Müdürlüğünde 21 Ocak'ta TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Kamuran Yazıcı ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş tarafından imzalanan protokol ile ERASMUS öğrencilerinin “Tam O An Uluslararası Fotoğraf Yarışması” kapsamında Doğu, Turistik Doğu, Güney-Kurtalan ve Van Gölü Ekspresleri ile seyahat etmelerini teşvik etmek amaçlanıyor.

‘'Ülkemizin Doğal ve Kültürel Güzelliklerinin Tanıtımına Katkı Sağlayacak''

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Yazıcı protokol öncesi yaptığı konuşmasında ERASMUS Programı ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Türkiye Burslusu olarak gelen öğrencilerin Ankara Üniversitesi ile yapılan işbirliği sayesinde ülkemizin kültürünü tanıtmak adına güzel bir adım olduğunu belirtti. Yazıcı: “Proje öğrencilerin Türkiye'ye uyum sağlamalarına yardımcı olmasının yanı sıra ülkenin doğal ve kültürel güzelliklerinin tanıtımına da katkı sağlayacak” dedi.

‘'Eğitim Turizmine Önemli Bir Katkı''

Demiryollarının Cumhuriyetle özdeş bir kurum olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş; Türkiye'nin önem verdiği uluslararasılaşma ve eğitim turizmine katkı amacıyla, uluslararası öğrencilere dönük adım atılmasının önemli olduğunu sözlerine ekledi. İbiş: ‘'TCDD Taşımacılık bu öğrencilerin ülkemizin kültürünü ve geleneğini tanımasına vesile oluyor. Öğrencilerimiz başvurduğu zaman bu protokolle onlara öncelik sağlanacak." dedi.

Katnak: tcddtasimacilik.gov.tr
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr