Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Bilişim / AMAZON, TESLİMATI 3 TEKERLEKLİLERLE YAPACAK

AMAZON, TESLİMATI 3 TEKERLEKLİLERLE YAPACAK

AMAZON, TESLİMATI 3 TEKERLEKLİLERLE YAPACAK24.01.2020
Amazon, önümüzdeki 5 yıl içerisinde Hindistan genelinde 1 milyon yeni çalışan istihdam edeceğini açıkladı. Amazon, daha hızlı ve çevreci teslimatlar için “rickshaw” veya “tuk tuk” olarak da bilinen üç tekerlekli bisikletlerden faydalanacak.

Amazon CEO'su mega milyarder Jeff Bezos geçtiğimiz hafta düzenlenen bir iş konferansına katılmak üzere Hindistan'daydı. Bu etkinlik kapsamında bir dizi KOBİ sahibiyle buluşan Bezos, Amazon'un önümüzdeki 5 yıl içerisinde Hindistan genelinde 1 milyon yeni çalışan istihdam edeceğini açıkladı. Bu işlerin büyük çoğunluğu lojistik, dağıtım ve teslimat alanlarında oluşturulacak.

1 milyon kişi istihdama kazandırılacak

Amazon'un her geçen gün daha da popüler hale geldiği ülkede operasyonlarına 1 milyon kişilik bir güç kazandıracak olması, piyasayı silip süpüreceği anlamına da geliyor aslında.

Bu açıklamalardan edindiğimiz bir başka bilgi ise Amazon'un daha hızlı ve çevreci teslimatlar için “rickshaw” veya “tuk tuk” olarak da bilinen üç tekerlekli bisikletlerden faydalanacak olması. Tabii çok önemli bir farkla: Bu bisikletlerin tamamı elektrikli olacak. 2025 yılına kadar toplamda 10 bin elektrikli bisiklet aracılığıyla müşterilere daha erken teslimatların yapılması amaçlanıyor.

Çevre dostu bir şirket olacak

2019 yılında Amazon, iklim değişikliğini önlemek için adım atma sözü vermiş ve bir anlaşma metnine imza atmıştı. Operasyonlarını 2030 yılına kadar yüzde 100 yenilenebilir şekilde yönetme vaadinde bulunan Amazon, 2040'a geldiğimizde ise hiçbir şekilde karbon salınımı yapmayacağı iddiasında. Bu hedeflere ulaşabilmek pek kolay olmadığı için Amazon'un sırf 100 milyon dolar bütçe ayırarak fidan diktiğini belirtmekte fayda var.

Dünya çapındaki araç filosuna da 100 bin tam elektrikli otomobili dahil etmeyi amaçlayan Amazon'un son hamlesi, işte bu elektrikli bisikletlerden de tam 10 bin adet satın alma sözü vermek oldu.

OTODÜNYA

Kaynak: lojiport.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr