Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / YUNANİSTAN 10 LİMANI DAHA ÖZELLEŞTİRECEK

YUNANİSTAN 10 LİMANI DAHA ÖZELLEŞTİRECEK

YUNANİSTAN 10 LİMANI DAHA ÖZELLEŞTİRECEK13.01.2020
Yunanistan Denizcilik Bakanı Yiannis Plakiotakis bu hafta hükümetin yıl içinde 10 devlet limanının geliştirilmesi için ihale başlatacağını duyurdu.

Yunanistan Denizcilik Bakanı Yiannis Plakiotakis bu hafta hükümetin yıl içinde 10 devlet limanının geliştirilmesi için ihale başlatacağını duyurdu.
Kruvaziyer Sahipleri ve Deniz Kuruluşları Birliği (EEKFN) etkinliğinde konuşan Plakiotakis, hükümetin kısmi imtiyaz anlaşmalarını veya tam yönetim planlarını içerecek yeni bir liman geliştirme modeli uygulayacağını söyledi.

Özelleştirme için gündemde Rafina, Elefsina, Lavrio, Volos, Patra, Igoumenitsa, Alexandroupolis, Girit'te Irakleio, Korfu ve Kavala limanları var.
Bakan, eskiyen uygulamaları gözden geçirmenin öneminin altını çizdi ve Yunanistan'daki yerel ya da devlet otoritelerinin sahipliğindeki az gelişmiş ve yerel ekonomilere katkıda bulunabilecek olan küçük limanların gelişimine değindi.

2020 yılında liman ihalelerinin başlatılmasının yanı sıra Plakiotakis, turistik gemi aktivitesi için de kalkınma planlarının sürdüğünü söyledi.
“10 büyük limanın tümü için önemli yatırımcı ilgisi var ve HRADF (Yunanistan'ın kamu varlığı kuruluşu) tarafından sürdürülebilirlikleri ve kullanım koşulları hakkında ilk sunum yapıldı. Sahip olacağımız yatırım ilgisine bağlı olarak, 2020'de uluslararası yarışmalar başlatacağız ”dedi.

Kruvaziyer yolculuğuna gelince, Plakiotakis amacın “endüstri için ulusal bir strateji ; kruvaziyer ziyaretçilerini ve tabii ki yerel halkı etkileyen sorunları basit ve gerçek bir şekilde çözmek için ekonomik politika, mekansal planlama, çevre ve altyapı ile ilgili tüm konuları birleştiren bir çerçeve oluşturmak” olduğunu belirtti.

Kaynak: lojiport.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr