Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / OREGON TV, KAPIKULE’DE SÜRÜCÜLERİN SESİ OLACAK

OREGON TV, KAPIKULE’DE SÜRÜCÜLERİN SESİ OLACAK

OREGON TV, KAPIKULE’DE SÜRÜCÜLERİN SESİ OLACAK25.11.2019
Oregon, LOGITRANS Fuarı'na farklı bir stantla katıldı. Bir konteyneri modifiye eden firma, konteyneri TV stüdyosu, eğitim alanı ve haberleşme gibi çok amaçlı işler için kullanacak. Konteyner, Kapıkule TIR parkında sabit olarak hizmet verecek.

Lojistik sektörüne daha ekonomik gümrük transit sistemi sunmak amacıyla kurulan Oregon, önümüzdeki günlerde duyuracağı projelerle ses getirecek. 13-15 Kasım tarihleri arasında düzenlenen LOGITRANS Fuarı'na farklı dizayn bir stantla katılan kuruluş, fuarda oldukça dikkat çekti.

Stant hakkında bilgi veren Oregon Teknoloji Hizmetleri A.Ş Genel Müdürü Selçuk Yılmaz, şu sözleri dile getirdi: “Bu aslında bir konteyner. Konteynerin sol tarafı Oregon TV. Çok kısa bir sürede yayına almayı planlıyoruz. Orada şoförlerin oturup röportaj verecekleri bir koltuk var. Bu konteyneri, fuarda işi bittikten sonra çekicinin arkasına takacağız ve Kapıkule'ye götüreceğiz. Kapıkule'de önüne bir  bahçe yapacak ve orada sürücüleri konuk edeceğiz. Örneğin, sürücü İsveç'e gidiyordur, orada şu sorunlar var. Belge problemi yaşıyoruz vb gibi yaşananları dile getirecek. Kendileri de, biz de bu görüntüleri sosyal medyadan paylaşacağız. İnsanların birbirlerinden bilgi alıp vermelerini gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Katılımcı sürücülerimize hediyeler vereceğiz. Ayrıca, bir de eğitim alanımız var. Orada ilk yardım, yaşanan deneyimler gibi konuları gündeme getireceğiz. Bu kurgu sürekli dönecek. İnsanlar gelip, çayını kahvesini içip, eğitim programını da izleyip yoluna devam edecek. Bu konteynerimiz Kapıkule'deki TIR parkının içinde sürekli duracak. Konteynerimizin içinde raflar olacak. Bu rafları da, yine sürücüler arası irtibatı sağlamak için kullanmayı hedefliyoruz. Örneğin, bir sürücü diğer arkadaşına bir mektup, ya da paket iletecektir. Buraya bırakacak ve söz konusu sürücü de geldiğinde bu not ya da gönderiye kavuşacak.

Ayrıca Oregon app ve whatsapp uygulamalarımızla firmalara kolay iletişimin yolunu açmış olacağız.”

Gaziantep'te nakliyeciler birleşti, sırada Hatay ve Antakya var

90'lı yıllar Türk lojistik sektörünün birleştiğinde nasıl milyar dolarlık bir güce dönüşebileceğinin kanıtı olan U.N Ro-Ro gibi bir değere şahit oldu.

Selçuk Yılmaz da, dev projelere imza atabilecek yeni bir güçbirliğinin müjdesini vererek, “Geçen ay 40 nakliyeci dostumuzla Oregon Gaziantep A.Ş'yi kurduk. Yönetim Kurulu Başkanlığını Demir Nakliyat'ın sahibi Cevdet Demir yapıyor. Başkan yardımcısı ise Göksu Nakliyat'tan Merter Tümer. Nakliyeci ve gümrükçülerden oluşan 40 ortağımız var. Aynısını Mersin ve Antakya'da kurma çalışmaları yapıyoruz. Önümüzdeki yıl sonuna kadar muhtemelen Oregon, 300 ortaklı bir firma olacak. Paylaşarak büyüme arzusundayız.  Lojistikçinin ihtiyaç duyduğu her şeyi yapmak istiyoruz. Konteyner kiralama işimizi artarak büyütmeyi hedefliyoruz.  Nakliyecinin hem üreten, hem de tüketen tarafta olabileceği bir zemin yaratmak istiyoruz. Yarın birlikte büyük bir yatırım yapma projesi gelişirse hazır bir potansiyelimiz olacak” diye konuştu.
 
Selçuk ONUR

Kaynak: lojiport.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr