Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / TCDD, ERC ve TİKA ARASINDA DEMİRYOLU SEKTÖRÜNDE İŞ BİRLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ ZAPTI İMZALANDI

TCDD, ERC ve TİKA ARASINDA DEMİRYOLU SEKTÖRÜNDE İŞ BİRLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ ZAPTI İMZALANDI

TCDD, ERC ve TİKA ARASINDA DEMİRYOLU SEKTÖRÜNDE İŞ BİRLİĞİNİN GELİŞTİRİLMESİ ZAPTI İMZALANDI21.10.2019
Türkiye ile Etiyopya arasında demiryolları alanında iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun, TİKA Başkan Vekili Serkan Kayalar, Etiyopya Demiryolları Kuruluşu (ERC) Ceo'su Dr.Sentayenhu Woldemichael Yohannes arasında "Demiryolu Sektöründe İşbirliğinin Geliştirilmesine İlişkin" üçlü mutabakat zaptı imzalandı.

Uygun, imza töreninde yaptığı konuşmada, dost ve kardeş ülke Etiyopya'nın demiryolu yetkililerini ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirterek, son yıllarda hem demiryolu inşaatı hem de sanayi alanında Etiyopya ile Türkiye arasında derin ilişkilerin başladığını ifade etti.

Söz konusu ilişkilerin gelişerek devam ettiğine dikkati çeken Uygun, "Bugün Etiyopya Demiryolları ile TCDD Genel Müdürlüğü arasında Mutabakat Zaptı imzalıyoruz. Söz konusu zaptla TCDD'nin 163 yıllık tarihinde elde ettiği tecrübeyi Etiyopya'ya destek olarak aktarmayı düşünüyoruz." diye konuştu.

Uygun, imzalanacak zaptın hayırlı olması temennisinde bulundu.

"Mutabakat zaptıyla ilişkileri ileriye taşımayı amaçlıyoruz"

Yohannes de bir haftadır Türkiye'de bulunduklarını ve çok sayıda tesisi gezdiklerini bildirerek, inşaat, eğitim ve taşımacılık alanlarındaki başarıları gördüklerini ifade etti.

Kendilerinin de bugün imzalanacak mutabakat zaptı ile ilişkileri daha da ileriye taşımayı amaçladıklarını anlatan Yohannes, "Özellikle altyapı gelişimi, taşımacılık, işletme, insan kaynakları eğitimi konuları bizim önceliğimiz." dedi.

TCDD'nin tecrübesinden yararlanmak istediklerini dile getiren Yohannes, zaptın, iki ülke arasındaki uzun süreli ilişkileri kültürel ve ekonomik anlamda daha da ileriye taşıyacağına inandığını kaydetti.

Kayalar ise TİKA olarak 2005'ten bu yana Etiyopya ile ilişkilerin geliştirilmesi için çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini anlatarak, bu projede iki ülke arasında demiryolu ağıyla ilişkilerin geliştirilmesi için imzalanacak zaptın parçası olmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Uygun, Kayalar ve Yohannes tarafından "Demiryolu Sektöründe İşbirliğinin Geliştirilmesine İlişkin" üçlü Mutabakat Zaptı imzalandı.
 
Kaynak: www.tcdd.gov.tr
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr