Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / İRAN, HAZAR DENİZİ'NDE RO-RO TERMİNALİ İNŞA EDECEK

İRAN, HAZAR DENİZİ'NDE RO-RO TERMİNALİ İNŞA EDECEK

İRAN, HAZAR DENİZİ'NDE RO-RO TERMİNALİ İNŞA EDECEK30.09.2019
Khatam al-Anbiya İnşaat Genel Merkezi (KACH), İran'ın kuzey liman kenti olan Anzali'de Hazar Denizi'nde roll-off (RO-RO) gemileri için terminal operasyonları sağlamak üzere liman tesisleri inşa edecek.

Anzali Serbest Ticaret Bölgesi Örgütü Başkanı (AFTZO) Reza Masrour, İran'ın kuzeyindeki Anzali liman kentinde bulunan Hazar Limanı Kompleksi'nde RO-RO rampasını inşa etmeye başlayacağını söyledi. Masrour, “Bu proje ulusal bir proje ve ülke için önemli. Proje 10 milyon dolara mal olacak ve 2 yılda tamamlanacak” diye konuştu.

Masrour, RO-RO rampası tamamlandığında ve liman demiryolu ağına bağlandığında İran, Çin ve Avrupa ülkeleri arasında bir geçiş koridoru haline geleceğini belirterek “Bu tür tesisleri Hazar Denizi'ne kurmak, Çin ve Rusya'nın büyük gemilerini Anzali'ye yerleştirmelerini ve ihracat yüklerini İran üzerinden devretmelerini sağlayacaktır” dedi.

Masrour, tesisin özellikle Çin'in ve Kazakistan'ın Aktau limanından yola çıkan kargo gemilerini ilgilendireceğini belirtti. İran'ın seçkin askeri gücü IRGC ile bağlantılı büyük bir mühendislik ve inşaat şirketi olan KACH Başkanı, şirketin Anzali'deki RO-RO rampasının inşası için 6 milyar dolara kadar yatırım yapacağını söyledi.

Saeid Mohammad, Tahran'daki AFZO yetkilileri ile yapılan sözleşmenin imzalanmasından sonra rampanın 90 metre uzunluğunda ve 26 metre genişliğinde olacağını, 7.6 hektarlık bir hinterlanın tesise ithalat ve ihracat yapmak için tesise bağlanacağını açıkladı.

Yetkililer, Hazar Limanı Kompleksinin tamamen tamamlandığında RO-RO dahil olmak üzere toplam 22 rampaya ev sahipliği yapacağını açıkladı.

DENİZ HABER AJANSI

Kaynak: lojiport.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr