Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / FIATA DİPLOMA EĞİTİMİ'NİN BEŞİNCİ DÖNEMİ BAŞLADI

FIATA DİPLOMA EĞİTİMİ'NİN BEŞİNCİ DÖNEMİ BAŞLADI

FIATA DİPLOMA EĞİTİMİ'NİN BEŞİNCİ DÖNEMİ BAŞLADI24.09.2019
Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) tarafından İstanbul Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi desteğiyle düzenlenen FIATA Diploma Eğitimi Programı'nın yeni dönemi, İTÜ Maçka Kampüsü'nde 21 Eylül 2019 Cumartesi günü başladı.

Eğitim programının yeni dönemi için düzenlenen açılışa FIATA Diploma Eğitimi katılımcılarının yanı sıra UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener, UTİKAD Genel Müdürü Cavit Uğur ve FIATA Diploma Eğitimi Programı eğitmenleri katıldı.

FIATA Diploma Eğitimi, ülkelerin lojistik ve taşımacılık derneklerinin federasyonu olan FIATA'nın belirlemiş olduğu ve dünyanın birçok ülkesinde geçerli olan mesleki eğitim standartları çerçevesinde oluşturulmuş lojistik ve taşımacılık sektörüne özel bir mesleki eğitimdir. Bu eğitim Türkiye'de yalnızca UTİKAD tarafından verilmektedir. Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden biri olan İstanbul Teknik Üniversitesi'nin desteğiyle düzenlenen FIATA Diploma Eğitimi Programı'nın açılışında UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener, katılımcılara hitaben bir konuşma yaptı.


Programın dünya çapındaki öneminin altını çizen Emre Eldener, “38 haftalık bu eğitime katıldığınız için öncelikle hepinizi tebrik ederim. Bu sürecin sonunda eğitimden memnun kalarak ayrılacağınızdan eminiz. Geçtiğimiz yıllardan edindiğimiz tecrübelere dayanarak söyleyebilirim ki; FIATA Diploma Eğitimi Programı sektöre dair alabileceğiniz en iyi eğitimdir.” diye konuştu.
Programa ve üniversiteye dair bilgileri katılımcılarla paylaşan FIATA Diploma Eğitimi Program Koordinatörü İTÜ İşletme Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Murat Baskak da, “İstanbul Teknik Üniversitesi olarak bu eğitime ev sahipliği yapmaktan dolayı gurur duyuyoruz.”
diye konuştu.

FIATA Diploma Eğitimi katılımcıları, açılış seremonisinin ardından ilk dersi lojistik sektörünün duayenlerinden biri olan Arif Davran ile birlikte yaptı.
FIATA Diploma Eğitimi'nin yeni öğretim döneminde dersler 21 Eylül 2019 - 13 Haziran 2020 tarihleri arasında Maçka'da bulunan İTÜ İşletme Fakültesi'ne ait tarihi binada verilecek. Sadece Cumartesi günleri yapılacak dersler günde 8 saat olarak gerçekleşecek.

Toplamda 38 hafta sürecek olan eğitimde, 22 ayrı derse yer verilecektir. Eğitimi başarı ile tamamlayan katılımcılar, FIATA tarafından verilecek 150 ülkede geçerliliği olan FIATA Diploması ve FIATA Hava Kargo Sertifikası'nın yanı sıra İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından verilen Lojistik Uzmanlık Sertifikası'nı da almaya hak kazanacaktır. Ayrıca Taşıma İşleri Organizatörlüğü Yönetmeliği'ne göre taşıma işleri faaliyetlerinde bulunacak firmalarda mesleki yeterlilik şartı olarak aranacak olan ÜDY belgesinden de muaf olacaktır.

Bu yıl beşincisi düzenlenen FIATA Diploma Eğitimi'nde havayolu, denizyolu, karayolu, demiryolu ve intermodal taşımacılığın yanı sıra gümrükleme işlemlerinden depolamaya, fuar taşımacılığından sigortaya kadar lojistiğin tüm unsurları, gerçekleştirilecek eğitim programında örnek uygulamalarla katılımcılara aktarılacak. Ayrıca katılımcılar dönem içerisinde düzenlenecek saha gezileri ile lojistik operasyonları yakından görme imkanına sahip olacak.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr