Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Karayolu / IRU İÇİN BİRİNCİ ÖNCELİK EKONOMİK KRİZ

IRU İÇİN BİRİNCİ ÖNCELİK EKONOMİK KRİZ

IRU İÇİN BİRİNCİ ÖNCELİK EKONOMİK KRİZ04.03.2009

Uluslararası Karayolu Taşımacıları Derneği (IRU) küresel ekonomik krizin karayolu taşımacılığına etkileri konulu bir toplantı düzenledi. Toplantıda konuşma yapan IRU başkanı Janusz Lacny, küresel kriz sürecinde her ülkenin devlet politikası olarak ülkenin finansal kurumlarına önemli destek vermeyi benimsemelerini ve ekonomi fonksiyonlarının sorunsuz işlemesi için gerekli önlemler almaya davet etti

Uluslararası Karayolu Taşımacıları Derneği (IRU) tarafından düzenlenen kriz konulu toplantıda konuşma yapan IRU başkanı Janusz Lacny, küresel kriz sürecinde her ülkenin devlet politikası olarak ülkenin finansal kurumlarına önemli destek vermeyi benimsemelerini ve ekonomi fonksiyonlarının sorunsuz işlemesi için gerekli önlemler almaya davet etti.

Lacny, “Bunun nasıl mümkün olacak? Birkaç önerim var. Vergiler konusunda kolaylıklar, kısıtlamalar ve trafikten men gibi uygulamalarda yeni düzenlemeler yapılmalı. Bunlar ekonominin dinamiğini oluşturan taşımacılık sektörü için hayati önem taşıyor. Bankaların finansmanı sağlaması durumunda ticaret devam edecek ve ticaret ekonominin canlılığı koruyacak. Dolayısıyla devletler bu konuya öncelik vermeli’ dedi.

Ayrıca Lacny devletlerin özellikle ekonomik gelişmenin temeli olan karayolu taşımacılığına önem vermeleri gerektiğini, zira kapıdan kapıya taşımacılığın her yerde mümkün olabildiği karayolu taşımasının kaliteli bir hizmet seviyesi ile dünyanın en önemli pazarlarını birbirine bağlayacağını söyledi.

Ekonomik krizin etkilerinin IRU ve üyeleri için oldukça önemli olduğunu vurgulayan Lacny, etkilerin azaltılması konusunda devletlerle işbirliğine gideceklerini, taşıma politikaları üzerine odaklanmaları gerektiğini ve karayolu taşımacılığının kolaylaştırılması için birlikte hareket edilmesi gerektiğini belirtti. Ulasimonline

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr