Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / TÜRKİYE-İRAN-PAKİSTAN TREN SEFERLERİ BAŞLIYOR

TÜRKİYE-İRAN-PAKİSTAN TREN SEFERLERİ BAŞLIYOR

TÜRKİYE-İRAN-PAKİSTAN TREN SEFERLERİ BAŞLIYOR04.03.2009

2011 yılında İran'la ticaret hacmini 20 milyar dolara çıkarmak için girişimler sürüyor. Görüşmelerin sonucunda taşımacılık sektörüne iyi haber Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'dan geldi. Yıldırım, Türkiye-İran-Pakistan tren seferlerinin başlayacağını açıkladı. Türkiye ile İran arasında Pakistan ile Türkiye'yi birbirine bağlayacak olan ticari tren yolu yapılıyor. Hattın Ağustos ayında faaliyete geçirilmesinin planlandığını söyleyen Bakan Yıldırım, "Bu yüzyıllar boyunca Uzakdoğu ile Avrupa'yı birbirine bağlayan İpek Yolu'nun yeniden canlandırılmasıdır" dedi

İran'da bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım Türkiye-İran-Pakistan tren seferlerinin başlayacağını açıkladı. Türkiye ile İran arasında Pakistan ile Türkiye'yi birbirine bağlayacak olan ticari tren yolu yapılıyor.

Tahran'da bulunan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ulaştırma ve ticaret konularında İranlı Bakanlarla görüştü. Ekonomik İşbirliği çerçevesinde, Türkiye ile Pakistan'ı birbirine bağlayacak olan demiryolu ağı projesi de toplantıda ele alındı. 6800 kilometrelik demiryolu hattının 540 kilometrelik eksik bölümü, İran tarafından tamamlandı.

Hattın Ağustos ayında faaliyete geçirilmesinin planlandığını söyleyen Bakan Yıldırım, "Bu yüzyıllar boyunca Uzakdoğu ile Avrupa'yı birbirine bağlayan İpek Yolu'nun yeniden canlandırılmasıdır." dedi.

2011 yılında İran'la ticaret hacmini 20 milyar dolara çıkarmak için girişimler sürüyor. Görüşmelerin sonucunda taşımacılık sektörüne iyi haber Binali Yıldırım'dan geldi.

Bakan Yıldırım, "Birkaç ufak tefek problemimiz vardı. Onları hallettik. Biliyorsunuz, İran yollarında uygulanan mecburi asgari yakıt uygulaması vardı, bu uygulama bizim ziyaretimiz öncesi düşürüldü. Dolayısıyla taşımacılarımızın önemli bir sorununu çözmüş olduk." diye konuştu.

Altıncı Ulaştırma Karma Komisyonu toplantısında, İran'ın telekomünikasyon ve bilgi alanındaki ihtiyaçları ele alındı. Binali Yıldırım, İran'da bu alanlarda Türkiye'nin önemli bir rol oynayabileceğini dile getirdi. Lojistikhaber

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr