Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / DENİZCİLİK SEKTÖRÜNÜN İLK KADIN MECLİS BAŞKANI ÖZDEN ÇOKDEĞER OLDU

DENİZCİLİK SEKTÖRÜNÜN İLK KADIN MECLİS BAŞKANI ÖZDEN ÇOKDEĞER OLDU

DENİZCİLİK SEKTÖRÜNÜN İLK KADIN MECLİS BAŞKANI ÖZDEN ÇOKDEĞER OLDU25.02.2009

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne (TOBB) bağlı oda ve borsalardaki Ege'nin ilk kadın başkanı Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi'nin Meclis Başkanı seçilen Özden Çokdeğer oldu. Çokdeğer, oda tarihindeki ilk kadın meclis başkanı unvanına sahip oldu.

DTO İzmir Şubesi'nin meclis ve yönetim kurulu başkanlığı seçimleri tamamlandı. 20 meclis üyesinin dün oy kullandığı seçimlerde yönetim kurulu başkanı, oyların tamamını alan mevcut Başkan Geza Dologh oldu. Meclis başkanlığına ise geçmiş dönemde yönetim kurulu başkan yardımcısı olan Özden Çokdeğer seçildi. Meclis başkan yardımcılığına Bülent Çakın'ın seçildiği DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu ise Dologh'un başkanlığında Bülent Onural, Yusuf Öztürk, Can Özgen ve Akın Kandemir'den oluştu.

Denizcilik sektörünün ilk kadın meclis başkanı seçilen Çokdeğer, 10 yıldır denizcilik camiasının içinde yer aldığını belirterek son 4 yılda da DTO İzmir Şubesi Yönetim Kurulu'nda görev aldığını ifade etti. Çokdeğer, "Camianın sıkıntılarını ve problemlerini biliyorum. Bunları hep birlikte yaşadık. Bu dönem genç, dinamik, ilgili ve cesur bir meclis var. Meclisteki bu arkadaşlarımızla birlikte sektöre katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu dönem meclis yedek üyelere de açık olacak" diye konuştu.

 

Muhalefet projelerine de destek veririz

Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh, ise eski rotalarında devam edeceklerini anlatarak "Rota aynı rota. Ege Bölgesi'nde tersane konusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz. İzmir Alsancak Limanı ile ilgili olarak özelleştirme sürecini takip ederek gerekli girişimlerimize devam edeceğiz" dedi. Dologh, rakibi Hakkı Toros'un hazırladığı listenin 75 oyuna karşılık, kendi listelerinin 215 oy aldığını belirterek sözlerine şöyle devam etti. "75 oyu veren üyemiz, yarışı kaybettiği için odadan istifa etmiş olmuyor. Biz tüm üyelerin başkanı olarak görev yapacağız. Karşı listedeki üyelerin projelerine de destek vereceğiz."

Referans
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr