Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / BEYAZ NİL KARGO TAŞIMACILIĞINDA KULLANILANACAK

BEYAZ NİL KARGO TAŞIMACILIĞINDA KULLANILANACAK

BEYAZ NİL KARGO TAŞIMACILIĞINDA KULLANILANACAK19.02.2009

Projenin gerçekleşmesinin, özellikle Sudan’ın sorunlu bölgeleri olan Darfur ve Güney Sudan’a tıbbi malzeme ve gıda yardımı yapan uluslararası yardım kuruluşlarına gemilerle yardım ulaştırma kolaylığı sağlaması bekleniyor.

 

Sudan’da birçok bölgede yolların aşırı şekilde bozuk olması, hava taşımacılığının maliyetinin yüksek olması ve birçok yerde havaalanı bulunmamasından dolayı sadece kargo helikopterleriyle taşımacılık yapıldığından, gemi taşımacılığı projesinin gündeme geldiği ve bu projenin gerçekleşmesi durumunda insani yardım kuruluşlarının yardımları ulaştırmak için harcadığı maliyetlerin de düşeceği açıklandı.

 

Nil Nehri’nin en büyük bölümü, Afrika’nın en büyük ülkesi olan Sudan’ın idari sınırları içerisinde bulunurken uzun süren iç savaşlardan dolayı bölgede deniz taşımacılığının geliştirilemediği ifade ediliyor.

 

Öte yandan Birleşmiş Milletler (BM), otoyol uzunluğu 38 bin kilometre ve büyük bölümü aşırı şekilde bozuk, çakıllı ve kumul yollardan oluşan Sudan yollarının, yağmurlu dönemde kullanılmadığını açıklarken, ülkedeki demiryolu hattının sadece Kuzey Sudan, Güney Darfur ve batıda Bahr-El Ghazel’de nadiren çalıştığından bu proje taslağının hazırlandığı kaydedildi.

 

Bu projenin hayata geçirilmesiyle, Uganda sınırında bulunan Juba da dahil olmak üzere birçok bölgeye insani yardım dağıtımının kolaylaşması bekleniyor.

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr