Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / HIZLI TREN İÇİN 13 BİN İSİM ÖNERİSİ GELDİ, "DENİZ GEZMİŞ" DİYEN DE OLDU

HIZLI TREN İÇİN 13 BİN İSİM ÖNERİSİ GELDİ, "DENİZ GEZMİŞ" DİYEN DE OLDU

HIZLI TREN İÇİN 13 BİN İSİM ÖNERİSİ GELDİ, 19.02.2009

Siyasiler ilk sırada
Ankara-Eskişehir arasını 1 saate indirecek hızlı tren, geciken açılışının yanı sıra düşünülen isimlerlede çok konuşuluyor. TCDD isim anketinde, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın soy ismi ilk sıralarda yer alırken, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yoğun gündem yaratan Davos geziside isim önerilerine yoğun şekilde yansıdı. İçinde "Davos" geçen yaklaşık iki bin ismin geçtiği önerilerde, "Davos", "Davos expresi", "Davos kralı" dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Erdoğan ve Ulaştırma Bakanı Yıldırım’ı anımsatan çok sayıda ismin önerildiği ankette, 6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz Gezmiş’in ismi de yoğun ilgi gördü.

Osmanlı Padişahlarının neredeyse tümünün ayrı ayrı önerildiği isimler arasında, sanatçılardan önerilen isim "Barış Manço" oldu. Demiryolcuları şaşırtan bazı isim önerileri şöyle:

"Hızır, Rüya, Rüzgar Gülü, Alperen, Ampul, Adilcevaz, Kınalı Yapıncak, Hezarfen, İvedik, Apollo 2010, Deniz Feneri, Demir Sürüngen, Çok oturgaçlı üstten tüttürgeçli ama en önemlisi jet gibi olan götürgeç."

’Yıldırım’ ve ’Turkuaz’ önde yeni anket yaparız
TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, ankete vatandaşların çok ilgi gösterdiğini, ön plana çıkan isimler arasında, "Yıldırım", "Turkuaz" ve "Kardelen"nin olduğunu belirtti. Karaman, hızlı trenin isminin önümüzdeki günlerde netlik kazanacağını belirterek, "Öne çıkan isimlerle yeni bir anket yapabiliriz. Ya da belirlediğimiz 10 isim arasından tercih yapılabiliriz" dedi.

 
Hürriyet

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr