Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / WİLHELMSEN GEMİ İŞLETMESİ ITMYİ SATTI

WİLHELMSEN GEMİ İŞLETMESİ ITMYİ SATTI

WİLHELMSEN GEMİ İŞLETMESİ ITMYİ SATTI18.02.2009

Uluslararası Gemi İşletmesi Dubai merkezli ve Singapur ve Houston, ABD ve Hamburg, Almanya’da ofisleri var. Uluslararası Gemi İşletmesi (ITM)’nin VLCC’den kimyasal tankere teknik işletmede yaklaşık 45 gemisi var. Şirket 1998 yılında Wilhelmsen Gemi İşletmesi’ne (eski Barber Gemi İşletmesi) bağlı olarak kuruldu.

Wilhelmsen Gemi İşletmesi Başkanı Carl Schou: “ITM’nin 1998 yılındaki kuruluşundan beri şirket Wilhelmsen Gemi İşletmesinin tam olarak bütünleşen bir kolu olmadı. Bu süre boyunca değişik yollar izlediğimizi gördük. Bu yüzden şirketin V. Ships bünyesinde daha fazla güç, destek ve gelişim elde edeceğine karar verdik. Biz bu durumu tüm ilgili hissedarlar için bir kazan-kazan durumu olarak değerlendiriyoruz” dedi.

Anlaşma ile ilgili konuşan V. Ships CEO’su Bob Bishop şöyle konuştu: “Uluslararası Gemi İşletmesini bünyemize katmaktan ve V. Ships’e tecrübe ve yeteneklerini katacak olan Lars Modin ile personelini karşılamktan son derece mutluyuz. Uluslararası Gemi İşletmesi, tanker yönetimi ve kimyasal taşıyıcılar alanında büyük saygınlığı var ve bu önemli pazardaki konumumuzu güçlendirerek Orta Doğu’daki varlığımızı artırıp küresel ağımızı genişletecek.

Uluslararası Gemi İşletmesi Yönetim Müdürü Lars Modin sözlerine şunları ekledi: “ İdari ekibim ve ben V. Ships’in bir parçası olmayı ve Dubai, Hamburg, Singapur ve Houston’ı kapsayan ofis ağımız dahilindeki ilişkileri geliştirmek için çalışmayı dört gözle bekliyoruz. V. Ships’in desteğiyle pazardaki varlığımızı genişletme imkanı elde edeceğiz.”

EC Hambro Rabben & Partners, Wilhelmsen Gemi İşletmesinin bu satış sürecinde tüzel finans danışmanı olarak bulundu.

Ulasimonline
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr