Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / HALKALI-KAPIKULE DEMİRYOLU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

HALKALI-KAPIKULE DEMİRYOLU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

HALKALI-KAPIKULE DEMİRYOLU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI29.07.2019
TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun, Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi hakkında 24 Temmuz Çarşamba günü, Edirne Devecihan'da bilgilendirme toplantısına katıldı.

Finansmanında Avrupa Birliği Hibe fonundan da yararlanılacağı Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi'nin Çerkezköy-Kapıkule Demiryolu Kesimi için gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına, Edirne Valisi Ekrem Cenalp, ilgili kamu kurum ve kuruluşların yetkilileri ile STK temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun, Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi'nin Edirne, İstanbul ve Türkiye için heyecan verici bir proje olduğunu dile getirdi.  Edirne'nin İstanbul gibi büyük bir metropolün banliyösü durumunu geleceğini söyleyen Uygun, “Tekirdağ, Kırklareli yarım ve bir saatlik seyahat süreleriyle, belki İstanbul'un yükü de bu tarafa doğru gelmiş olacak. Bu da şehirlerin her türlü sosyal hayatına ve ekonomilerine etki edecek. Demiryolları ülkemizin kalkınmasında, sanayisinde, sosyal ve kültürel hayatlarında çok önemli yerler edinmiş sektördür.” dedi.

Edirne Valisi Ekrem Cenalp ise, Projenin sadece Edirne'yi İstanbul'a bağlamadığını belirterek, “İstanbul'u aynı zamanda Avrupa'ya bağlıyor. Sivas'ı Avrupa'ya, Erzurum'u ve Mardin'i de Avrupa'ya bağlıyor. Kara yolu dışında güçlü bir demiryolu bağlantısının sağlanıyor olması büyük bir kazanç.” diye konuştu.

TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun toplantının ardından, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı AB Yatırımları Dairesi Başkanı Nedim Yeşil ile birlikte Edirne Valisi Ekrem Canalp'i makamında ziyaret ederek, Halkalı-Kapıkule Demiryolu ve diğer demiryolu projeleri hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Kaynak: www.tcdd.gov.tr
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr