Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Eğitim ve Etkinlikler / DENİZ TİCARETİNDE UYUŞMAZLIKLARIN ÇÖZÜMÜ KİTABI

DENİZ TİCARETİNDE UYUŞMAZLIKLARIN ÇÖZÜMÜ KİTABI

DENİZ TİCARETİNDE UYUŞMAZLIKLARIN ÇÖZÜMÜ KİTABI16.07.2019
Av. Hilal Tuğba Öksüzoğlu'nun “Türkiye'de Deniz Ticareti Uyuşmazlık Çözüm Merkezi Kurulması Bağlamında German Maritime Arbitration Association Uyuşmazlık Çözüm Sistemi” Kitabı Çıktı

Av. Hilal Tuğba Öksüzoğlu'nun Türkiye'de Deniz Ticaret Odası bünyesinde bir deniz ticareti uyuşmazlık çözüm merkezi kurulması önerisini içeren kitabı “Türkiye'de Deniz Ticareti Uyuşmazlık Çözüm Merkezi Kurulması Bağlamında German Maritime Arbitration Association Uyuşmazlık Çözüm Sistemi” On İki Levha Yayınevi'nden çıktı.

Kitapta deniz ticaretine ilişkin davaların çoğunlukla başka ülkelerde görülmekte olduğundan hareketle, Türkiye'de deniz ticaretine ilişkin uyuşmazlıkların tahkim yoluyla çözümünü geliştirme idealinden yola çıkılmış.

Deniz ticaretine ilişkin uyuşmazlıkların çözümünde ana merkez olarak bilinen İngiltere dışında Çin, Fransa, Rusya, Japonya, Amerika, Kanada, Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri, Hollanda, Hong Kong ve Yunanistan'da deniz ticaretine ilişkin uyuşmazlıklarda görev alan kurumsal tahkim merkezlerinin bulunduğu biliniyor. Kitap tam da bu noktada Türkiye'de bir deniz ticareti uyuşmazlık çözüm merkezi kurulması gerekliliğini ortaya koyuyor.

Kitabın arka kapak yazısı şöyle:

Bu çalışmada, deniz ticaretine ilişkin uyuşmazlıkların çözümünde German Maritime Arbitration Association tarafından hazırlanmış tahkim kurallarının sıklıkla kullanıldığından hareketle, German Maritime Arbitration Association tarafından uyuşmazlık çözümü için hazırlanan kurallar incelenmiş ve Türkiye'de kurulması muhtemel olan denizcilik uyuşmazlık çözüm merkezi hakkında çıkarımlarda bulunulmuştur.

Yapılan çalışmalar sonucunda, German Maritime Arbitration Association tahkim kurallarının, belirli hususlar dışında, Türkiye'de kurulacak bir denizcilik tahkim mahkemesi için esas alınabilir nitelikte olduğu, Türkiye'de bir denizcilik tahkim mahkemesi kurulmasının adli istatistikler uyarınca gerekli olduğu, bu hizmetin Deniz Ticaret Odası bünyesindeki bir denizcilik uyuşmazlık çözüm merkezinde verilmesinin uygun ve elverişli olduğu, keza diğer uyuşmazlık çözüm yollarına ilişkin hizmetlerin de bu merkez bünyesinde verilmesinin sektöre fayda sağlayacağı sonucuna varılmıştır.

Kitap  https://www.hukukmarket.com/kitap/151524/  adresinden temin edilebilir.

Kaynak: lojiport.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr