Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / TURKISH CARGO İLE OSD’DEN OTOMOTİV LOJİSTİĞİNE YÖN VEREN BULUŞMA

TURKISH CARGO İLE OSD’DEN OTOMOTİV LOJİSTİĞİNE YÖN VEREN BULUŞMA

TURKISH CARGO İLE OSD’DEN OTOMOTİV LOJİSTİĞİNE YÖN VEREN BULUŞMA 08.07.2019
Turkish Cargo, milli otomotiv sanayine özel lojistik hizmetler sunarak önemli katkılarda bulunmaya devam ediyor.Turkish Cargo, Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) ile lojistik alanında sanayiye yön verecek bir buluşma gerçekleştirdi.

Düzenlenen toplantıda, Turkish Cargo'nun filo yapısı, uçuş ağı ve kapasitesi, İstanbul Havalimanı'nda sahip olacağı toplam 300 bin metrekarelik tesisin yanı sıra; insansız hava ve kara araçları, robotik süreçlerin otomasyonu ile hava kargoda yeni teknoloji trendleri konularının ele alındığı sunum gerçekleştirildi. Ayrıca Atatürk ve İstanbul Havalimanları'nda bulunan operasyon saha ve tesisleri de gezildi. 

Her biri küresel birer otomotiv oyuncusu konumunda olan OSD üyelerinin lojistik yöneticileri ve OSD temsilcisinin katıldığı organizasyonda açıklamalarda bulunan Genel Müdür (Kargo) Yardımcısı Turhan Özen; “Otomotiv Sanayii Derneği yetkililerini ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz, Turkish Cargo olarak, Türk ekonomisine ve otomotiv sanayine destek oluyor, 24 saatten daha az süre içerisinde teslimat ile özel lojistik hizmetler sunarak kalitemizi her geçen gün geliştiriyoruz.

Ayrıca İstanbul'un 60'dan fazla başkente ortalama yedi saatlik uçuş mesafesinde olmasını geniş uçuş ağımızla avantaja çeviriyoruz'' dedi.OSD Lojistik Komitesi Başkanı Savaş Öztorun ise; “OSD, Türkiye'deki otomotiv sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda ulusal ve uluslararası rekabetçiliğini artırmak amacıyla politika oluşturmakta ve bu doğrultuda bilgilendirme misyonuyla hareket etmektedir. Dernek olarak üyelerin lojistik ihtiyaçları ve sorunlarına çözüm bulabilmek amacıyla Turkish Cargo gibi önemli paydaşlarla bir araya gelmeyi çok kıymetli buluyoruz. Sanayinin gelişimi için önümüzdeki dönemde temaslarımızın artarak devam etmesi bizleri mutlu edecektir” diye konuştu.

Kaynak: kargohaber.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr