Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Dünyadan / TRANS-AFRİKA İÇİN İŞBİRLİĞİ ARAYIŞI

TRANS-AFRİKA İÇİN İŞBİRLİĞİ ARAYIŞI

TRANS-AFRİKA İÇİN İŞBİRLİĞİ ARAYIŞI11.02.2009

Avrupa Komisyonu Ulaştırma Komiseri Antonio Tajani’nin kıtalar arası projeler bazında işbirliği arayışları sürüyor. Tajani, geçtiğimiz hafta Afrika’daydı. Tajani, Afrika ve Avrupa ulaşım hatları konusunda,“Trans-Afrika ve Trans-Avrupa ulaşım ağlarının birbirine bağlılığı üzerinde durma vakti gelmiştir. Bunun için önce planlama çalışmalara yapacağız ki ulaşım ağlarımızdaki bağlantı noktalarını ortaya çıkaralım” diye konuştu.

 

Akdeniz ötesi ulaşım ağı için neler yapılıyorsa onun model alınacağını söyleyen Tajani, işbirliğinin ilk önce yol sektöründe olması gerektiğini söyledi. Komisyoner Afrika ve Avrupa arası deniz yollarının önemini vurguladı ancak ilk gelişmelerin havacılık sektöründe olacağını ifade etti.

Tajani; Afrika devletlerinin bir çoğunun Avrupa devletlerinin uçaklarını topluluk çerçevesinde algılamadığını, bu bağlamda AB üye devletleri ile Afrika devletleri arasında ikili antlaşmalar yapılmasının gerekli olduğunu vurguladı. Komisyoner ortak stratejik çerçeveden ve Sivil Havacılık Konferansında belirlenmek üzere yapılacak bir hareket planından bahsetti.

Sivil Havacılık Konferansı; 2-3 Nisan’da Namibya’nın Windhoek kentinde düzenlenecek. Güvenlik, hava alanları ve denizcilik alt yapıları masaya yatırılacak. Tajani, yukarıdaki görüşlerini 2 Şubat’ta , Etiyopya’nın Addis Ababa kentinde düzenlenen Afrika Birliğinin Devlet ve Hükümet Başkanları zirvesinde dile getirdi. Komisyoner, “Avrupa ile Afrika arasındaki ulaşımı geliştirmek için, bu konunun önceliğini artırmalıyız.” dedi.

 
Lojistikhaber 

 

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr