Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Bilişim / DEMİRYOLLARINDA YERLİ VE MİLLİ TEKNOLOJİ DÖNEMİ BAŞLIYOR

DEMİRYOLLARINDA YERLİ VE MİLLİ TEKNOLOJİ DÖNEMİ BAŞLIYOR

DEMİRYOLLARINDA YERLİ VE MİLLİ TEKNOLOJİ DÖNEMİ BAŞLIYOR03.05.2019
Türkiye'de geliştirilen ve raylarda oluşacak kırıkları veya heyelan, su baskını ve fazla kar yağışı nedeniyle oluşabilecek bloke durumları önceden tespit eden teknoloji uluslararası patentlerini de alarak yeni bir dönemin başlangıcına imza attı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin tekno kentinde 2010 yılında temelleri atılan Enekom firmasının sahibi Haluk Gökmen, “Mühendislik firması olarak hizmet veriyoruz. Öncelikli alanımız, demiryolu/karayolu sinyalizasyon ve haberleşme sistemi olan ‘Demiryolları Ray Kırıklarını Algılama Sistemi (RailAcoustic)'dir. Üniversitelerle yakın bir çalışma içerisindeyiz. Mühendislerimiz genellikle elektrik-elektronik, yazılım ve makine alanında uzman kişilerden oluşuyor. Çalışmalarımız TCDD ile koordineli bir şekilde devam ediyor.” dedi.

DEDEKTÖR SİSTEMİ

Firma sahibi Haluk Gökmen, “Bu fuarda raylardaki kırıkları uzaktan-otomatik ve erkenden algılayan bunun yanı sıra rayları bloke eden heyelan, su baskını ve çok miktarda kar yağışı gibi sorunları tren gelmeden erkenden hem merkezi hem sinyalizasyon sistemini uyaran bir dedektör sistemi geliştirdik.” ifadelerini kullandı.

“YERLİ VE MİLLİ PROJE”

Haluk Gökmen, “Her 2 kilometrede bir raylara yerleştirilen dedektörlerimiz burada ki sorunu algılayıp tren o bölgeye gelemeden önce trenin durması sağlayıp olası bir kazanın olmasını engelliyor. Sisten tamamen Türkiye'de geliştirildi, yerli ve milli bir proje. Uluslararası patentli bir proje.” diye konuştu.
 
www.haberler.com

Kaynak: ulasimonline.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr