Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / BAKAN YILDIRIMIN İSTEĞİ

BAKAN YILDIRIMIN İSTEĞİ

BAKAN YILDIRIMIN İSTEĞİ11.02.2009


Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Mart ayının ilk haftasında seferlere başlayacak Ankara-Eskişehir arasındaki hızlı tren seferlerinde vatandaşın ayağını alıştırmak için 1-2 gün para alınmaması çağrısında bulundu. Hızlı tren için “Bilet fiyatlarıyla ilgili bazı rakamlar yazılıp çizildi ama fiyatlar biraz da deneyerek bulunacak” diyen Bakan Yıldırım, “Tamamen dolulukla bağlantılı, doluluk yüzde 80-90’lara ulaşırsa uygulanacak fiyat daha makul olur; doluluk yüzde 40’ta kalırsa fiyat daha yüksek olur. Amaç, yüksek fiyat alıp boş gitmesi değil. Olabildiğince doluluk oranlarının yüzde 80’lerin altına düşmemesi. Demiryollarından benim beklentim, bir müddet, en azından 1-2 gün vatandaştan para almasınlar. Ayağını alıştırsınlar vatandaşın. Bunu önereceğiz” açıklamasını yaptı.

3G’de Danıştay görüşü
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen “Telekomünikasyon Sektörü’nde Yaşanan Son Gelişmeler ve Sektörün Geleceği” konulu zirvede konuşan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 3. Nesil ihalesiyle ilgili Danıştay görüşünün yakın zamanda çıkacağını da belirterek, “3.Nesil ihalesi krizin tam ortasında yapıldı. Bugün, yarın Danıştay görüşü de çıkıyor. Zannediyorum birkaç ay içinde 3. Nesil fiilen yaşama geçmiş olacak. Mevcut iletişim otoyollarına yüzde 30 ilave yapacak” dedi. Yıldırım, sektörün cirosunun son 5 yılda yüzde 600 arttığını, 2002’de 18.9 milyon olan sabit abonenin geçen yıl 18 milyona düştüğünü ifade ederek, Paul Bey (Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany) dikkatinize sunulur. Sabit geriye gidiyor, mobil ilerliyor“ diye konuştu.

Krizde insanlar daha çok konuşuyor                                                           

Küresel krizin genel göstergelerine göre bilişim sektöründe tersine bir sürecin işlediğini söyleyen Yıldırım, “Kriz döneminde insanlar birbiriyle daha çok konuşma ihtiyacı duyuyor, daha fazla iletişim kuruyor. Bu yönüyle bilişim krize rağmen büyüyen bir sektör. Türkiye’de büyümeler, yüzde 5’ler seviyelerinde giderken bilişimde yüzde 20’nin üzerinde gerçekleşti” dedi.

Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr