Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Demiryolu / SUDAN'DAKİ DEMİRYOLUNDA TÜRK İMZASI

SUDAN'DAKİ DEMİRYOLUNDA TÜRK İMZASI

SUDAN'DAKİ DEMİRYOLUNDA TÜRK İMZASI10.04.2019
Sudan'da liman bağlantısını sağlayacak Sallom-Sevakin-Sheikİbrahim demiryolu hattının fizibilite etüd, projelendirme ve yapım müşavirliği çalışmaları RAYSİMAŞ tarafından gerçekleştirilecek.

Raylı sistemler alanında faaliyet gösteren RAYSİMAŞ'ın Genel Müdürü Baran Bıyık, Sudan'da liman bağlantısını sağlayacak Sallom-Sevakin-Sheikİbrahim demir yolu hattının fizibilite etüd, projelendirme ve yapım müşavirliği işini aldıklarını belirterek, sözleşmenin imzalanmasının ardından söz konusu işe başlayacaklarını söyledi.

RAYSİMAŞ, T-Ray cihazını Eurasia Fuarı'nda tanıtacak

Türkiye'nin ilk hem manuel hem de otomatik ölçüm yapabilen ray ölçüm cihazını (T-RAY) üreterek hizmete sunduklarını belirten Bıyık, “Bu aracın tasarımı ve yazılımı tamamen Türk mühendislerince yapıldı. Üretilen ray ölçüm cihazı sayesinde şu ana dek ithal olarak karşılanan demir yolu ölçüm aracı ihtiyacı artık sonlanacak. Bu aracın daha yüksek donanımlı versiyonları da yolda. Uluslararası pazardan da büyük ilgi gören cihaz için 3 ülkeden toplamda 31 sipariş var, bu siparişler değerlendiriliyor.” dedi.

Bıyık, Söz konusu ray ölçüm cihazının İzmir'de 10-12 Nisan'da yapılacak Eurasia Rail 2019'da sergileneceğini ve fuarda aracın dijital ortamda da gösterileceğini belirtti.

RAYSİMAŞ Hakkında

RAYSİMAŞ, Türkiye'nin ve yakın coğrafyanın demir yolu mühendislik ihtiyaçlarını karşılamak üzere TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü, Türksat AŞ ve Ankara Büyükşehir Belediyesi iştirakiyle kurulan RAYSİMAŞ'ın 2017'nin şubat ayında Ankara'da faaliyete geçti.

Raylı sistemler mühendisliği konusunda Türkiye'de lider firma, dünyada lider firmalar arasında olmayı amaçlayan ve yüzde yüz kamu sermayesi yöneten bir firma olarak yola çıkan RAYSİMAŞ, raylı sistemlere yönelik ÜR-GE, mühendislik hizmetleri veren, alt yapı ve üst yapı projeleri geliştiren, sertifikasyon çalışmaları yapan yenilikçi bir firmadır.

Kaynak: ulasimonline.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr