Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / KÜRESEL PAZAR KÜÇÜLDÜ, TURKISH CARGO BÜYÜDÜ

KÜRESEL PAZAR KÜÇÜLDÜ, TURKISH CARGO BÜYÜDÜ

KÜRESEL PAZAR KÜÇÜLDÜ, TURKISH CARGO BÜYÜDÜ10.04.2019
Turkish Cargo, şubat ayında küresel hava kargo pazarında yaşanan daralmaya rağmen taşınan kargo tonajını yüzde 9,6 oranında artırdı. Küresel taşıyıcı, dünyanın en iyi 5 hava kargo markasından biri olma hedefine emin adımlarla ilerliyor.

Dünyanın en büyük taşınma operasyonunun planlandığı 2019 yılı içerisinde büyümeye devam eden global marka Turkish Cargo, hava kargo pazarının yüzde 5,8 oranında daralma gösterdiği ve IATA (Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği) raporlarına göre talebin yüzde 5,7 oranında düştüğü ocak ve şubat ayı verilerine göre; yüzde 9,6 tonaj artışı sağlayarak, WACD (World Air Cargo Data) listesinde 7. sıraya yükseldi.

Başarılı hava kargo markası, bu artışla birlikte yılın ilk iki ayında satılan tonaj bazındaki pazar payını, geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla 0,6 puan artırarak yüzde 4.3'e; kümüle pazar payını ise 0.4 puanlık artışla yüzde 4.1'e yükselterek sürdürülebilir bir büyüme sağladı.

Turkish Cargo'nun başarılı performansı ile ilgili Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, “Turkish Cargo'nun, küresel hava kargo pazarındaki yükselişini aralıksız sürdürmesi bizleri mutlu ediyor. 2019 yılının ilk iki ayında yakaladığımız bu başarının da sürpriz olduğunu söyleyemeyiz. Biz bu şaşırtıcı başarıları iki yıldır yaşıyoruz. Son iki yıl içerisinde Avrupa ve Uzakdoğu'dan beş büyük global hava kargo markasını geride bırakarak, 12. sıradan 7.liğe yükseldik. Özellikle pazardaki talebin daraldığı ve sektörü kara kara düşündüren rakamların dolaştığı ortamda, bu başarı Turkish Cargo'nun geleceğini daha da aydınlatıyor. Ortaya koyduğumuz kararlılık ve hava kargo pazarındaki büyüme stratejimiz ile Turkish Cargo, dünyanın en iyi 5 hava kargo markası arasında yer alacak. Bu başarıda emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”dedi.

Dünyanın en büyük havalimanı projesi olan İstanbul Havalimanı'na taşınma operasyonuyla birlikte ‘'Dual Hub'' olarak Atatürk ve İstanbul havalimanlarından operasyonlarını sürdürecek olan Turkish Cargo, İstanbul Havalimanı'nın tüm fazları tamamlandığında, 300 bin m² kapalı alana sahip kargo terminalinde yıllık 4 milyon ton kargo elleçleme kapasitesine sahip olacak.

Türk Hava Yolları'nın kargo taşıma kapasitesi ile 124 ülkede 307 destinasyona ulaşan ve buna ek olarak kargo uçağı filosu ile 86 noktaya direkt olarak kargo uçuşu gerçekleştiren Turkish Cargo, mevcut altyapısı ve gerçekleştirdiği yatırımlarla hizmet kalitesini her geçen gün yükseltiyor.

Uçuş ağına eklediği yeni destinasyonlar ile dünyanın en hızlı gelişen hava kargo markalarından biri konumunda olan Turkish Cargo, geniş hizmet yelpazesini ve operasyonel kabiliyetlerini, Türkiye'nin eşsiz coğrafi avantajlarlarıyla birleştirerek her geçen gün başarı çıtasını bir basamak daha yükseltmeye devam ediyor.
Kaynak: lojiport.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr