Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Havayolu / YENİŞEHİR HAVA KARGO TESİSİ 2 NİSAN'DA AÇILIYOR

YENİŞEHİR HAVA KARGO TESİSİ 2 NİSAN'DA AÇILIYOR

YENİŞEHİR HAVA KARGO TESİSİ 2 NİSAN'DA AÇILIYOR27.03.2019Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, Yenişehir'deki hava kargo tesisinin 2 Nisan'da faaliyete geçeceğini söyledi.

İsmail Kuş, dün Oda Hizmet Binası'nda gerçekleştirilen 'Müşterek Komiteler' ve mart ayı olağan meclis toplantısındaki konuşmasında Türkiye'nin ihracata dayalı kalkınma hedeflerini hep birlikte gerçekleştireceklerini belirtti.

Firmalara maliyet avantajı ve rekabet gücü kazandırma hedefiyle Lojistik AŞ'yi hayata geçirdiklerini dile getiren Kuş, ''Birleşmiş Milletler nezdinde kabul görmüş 188 ülkeye ihracat yapma başarısı gösteren Bursamızın başarı çıtasını yükseltirken, ülkemize de değer katacak olacak Lojistik AŞ'nin faaliyetleri kapsamında Yenişehir Havalimanı Hava Kargo Tesislerini 2 Nisan günü hizmete açmayı planlıyoruz. Burası Türkiye'nin ihracat hedeflerine model oluşturacak'' dedi.

FIRSAT DÖNEMİ BAŞLIYOR

Ülke olarak kritik bir süreçten geçildiğini anlatan İsmail Kuş, finansal piyasalarla döviz merkezli dalgalanmaların devam ettiğine işaret etti. Ekonomi yönetimi ve iş dünyasının istişare içinde tarihi nitelikteki destek paketlerini açıkladığını vurgulayan Kuş şöyle devam etti: ''Üretimden yatırıma istihdamdan ihracata kadar reel sektörü doğrudan ilgilendiren ve her alanda sunulan teşvikler bu dönemde firmalarımıza rahat nefes aldırdı. Ancak gerek iç pazarda gerekse küresel ölçekte bir mücadele içindeyiz.Özellikle 31 Mart tarihinde bir demokrasi şöleni halinde geçeceğine inandığımız yerel seçimlerimizin ardından önümüzde 4,5 yıl gibi seçimsiz bir döneme başlayacağız. Bizler bu süreci hükümetimiz ve özel sektörün işbirliğiyle mevcut zorlukları aşacağımız ve Türkiyemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerinde hızla yol almak adına üretime, yatırıma ve ihracata odaklanacağımız yeni bir fırsat dönemi olarak görüyoruz. Yılın ikinci yarısından itibaren finansal dengelemeyle birlikte reel sektörümüzün hızla toparlanacağı ve yüksek büyüme performansını yeniden yakalayacağımız bir dönemin yeniden başlayacağına inandığımızı ifade etmek istiyorum.''

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK - OLAY.COM

Kaynak: lojiport.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr