Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / BAŞARININ YOLU NE İSTEDİĞİNİ BİLMEKTEN GEÇİYOR

BAŞARININ YOLU NE İSTEDİĞİNİ BİLMEKTEN GEÇİYOR

BAŞARININ YOLU NE İSTEDİĞİNİ BİLMEKTEN GEÇİYOR 22.03.2019Kendi tercihiyle aile şirketinde ve lojistik sektöründe çalışmaya başlayan Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan, “İş dünyasında başarılı olmanın cinsiyetle değil, ne istediğini bilmek ve bunları yeteneklerle örtüştürmekle ilgili olduğuna inandığım için bu sektörü seçtim” diyor.

Türkiye'nin lokomotif sektörlerinden biri olan lojistik, her ne kadar erkek egemen bir sektör olarak anılsa da son yıllarda kadın yöneticilerin sayısında ciddi bir artış yaşanıyor. Sektörde farklılık yaratan kadın yöneticilerden biri de Alışan Lojistik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Damla Alışan. Kendi tercihiyle aile şirketinde ve lojistik sektöründe çalışmaya başlayan Damla Alışan, şirkette ilk olarak pazarlama ve satış departmanında bulunmuş. Ardından operasyon bölümüne geçen Alışan, bugün Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak devam ettiği görevine gelene kadar tüm departmanlarda görev aldığını belirtiyor.

Damla Alışan, iş dünyasında başarılı olmanın, cinsiyetle değil, ne istediğini bilmek ve bunları yeteneklerle örtüştürmekle ilgili olduğuna inandığı için bu sektörü seçtiğini aktarıyor. Damla Alışan, lojistik sektöründe insan faktörünün büyük önem taşıdığını vurguluyor. İnsanların işten ve iş çevresinden memnun oldukları sürece daha verimli çalıştıklarını belirten Alışan, yöneticilikte dikkat ettiği noktaları şöyle aktarıyor: “Toplumun beklentileriyle uyumlu olarak refah ve mutluluğu sağlayan, sağlık, güvenlik, eğitim ve çevreye karşı sorumlu bir kuruluş olmayı gözeten anlayışla ve çalışanlara önem veren bir yaklaşımla hizmet ve üretim, günümüzün temel anlayışı olarak öne çıkıyor. Bu bir ekip işi, her kademede çalışan bizim için çok önemli. Bu yüzden çalışan memnuniyetine ve performans değerlendirmeye çok önem veriyorum. İnsanın mutlu olduğu yerde başarılı olacağı düşüncesindeyim. Detaycılığımızın,empati ve çok yönlü düşünebilme yeteneğimizin, biz kadın yöneticileri farklı kılan özellikler olduğuna inanıyorum.”
 
“ERKEK YÖNETİCİLERE GÖRE DAHA AVANTAJLIYIM”

Lojistiğin iş dünyasındaki en dinamik sektörlerden biri olduğunu vurgulayan Alışan, “Belirli kuralları olsa da yaşayan, canlı bir sektör olduğunu düşünüyorum. Bu durum da ciddi takip, koordinasyon ve organizasyon gerektiriyor. Bu noktada kadın yöneticiler ön plana çıkıyor” diyor. Büyük çoğunluğunu erkeklerin oluşturduğu sektörde başarının yolunun, uyum ve iş arkadaşları ile doğru iletişimden geçtiğini belirten Alışan, sözlerini şöyle sürdürüyor: “İşini sahiplenebilecek olan kadınlar için bu sektörde yer almanın kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğu düşüncesindeyim. Kadınlar, güçlü önsezileri, sorumluluk duyguları, kolay iletişim kurmaları ve sabırlarıyla iş dünyasında avantaj sağlıyor. İşinizi biliyor ve bunu karşı tarafa hissettiriyorsanız, cinsiyetinizle ilgilenilmiyor, aksine cinsiyet farkı olmaksızın size saygı duyuluyor. Sonuç olarak çoğu zaman erkek yöneticilere göre avantajlı olduğumu bile düşünüyorum.”
 
“HİÇ ZORLUK YAŞAMADIM”

Damla Alışan, lojistik sektöründe erkek egemen imajın son yıllarda kadın yöneticilerin çoğalmasıyla değişim göstermeye başladığını aktarıyor. Alışan, “Kadınların her sektörde olduğu gibi lojistik alanında da önemli başarılara imza attıklarını gözlemliyoruz. Kadınların daha ayrıntıcı, titiz ve sabırlı olmaları işe farklı bir yaklaşım kazandırıyor” diyor. Erkek egemen bir sektörde kadın yönetici olarak zorluk yaşamadığını vurgulayan Alışan, başarılı olmanın formülünü ise şöyle açıklıyor: “Formül kadında da erkekte de aynı. İnsan ilişkilerinin yönetiminde iletişim çok önemli bir rol oynuyor. İletişim ağının iyi kurulmuş olması ve çalışanların organize bir şekilde hareket etmesi, firma bazında başarıyı etkilediği gibi kurum imajı ile çalışanların verimliliğini de yükseltiyor. Hırsınızı olumlu yönde kullandığınızda, verimli ve planlı bir şekilde çalıştığınızda başarı kaçınılmaz oluyor.”

Kaynak: lojistikhatti.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr