Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gümrük / GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ KABUK DEĞİŞTİRİYOR

GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ KABUK DEĞİŞTİRİYOR

GÜMRÜK MÜŞAVİRLİĞİ KABUK DEĞİŞTİRİYOR28.02.2019
Kızılkaya Gümrük Müşavirliği Yönetim Kurulu Başkanı Alihan Kızılkaya, “Firmalara gümrüklemenin dışında eğitim, online veri paylaşımı, dış ticaret danışmanlığı, mevzuat danışmanlığı hatta mühendislik danışmanlık hizmeti de veriyoruz” dedi.

Kızılkaya Gümrük Müşavirliği Yönetim Kurulu Başkanı Alihan Kızılkaya, yeni trendler doğrultusunda, gümrük müşavirliğinin artık kabuk değiştiren bir hizmet haline geldiğini vurgulayarak, “Dış ticaret yapan firmalar artık sadece standart gümrükleme hizmeti almıyor. Firmalara eğitim, online veri paylaşımı, dış ticaret danışmanlığı, mevzuat danışmanlığı hatta mühendislik danışmanlık hizmeti de veriyoruz” dedi.
 
Alihan Kızılkaya, gümrük müşavirliği firmalarının hem ihracat hem ithalat anlamında Türkiye'nin dış ticaretinin daha hızlı daha sorunsuz yapılmasına aracılık ettiğini belirterek, “Bizler Türkiye'deki firma, yurtdışındaki firma ve gümrük idaresi ile aradaki iletişimi kuran, kolaylaştıran ve sorunları çözen aktörleriz. Ticareti yapan firma kadar bizler de ayni maddi sorumluluğun altına giriyoruz. Dolayısıyla ticaretin kader ortaklarıyız. Kızılkaya olarak yaklaşık 40 yıldan bu yana Türkiye'nin ve dünyanın pek çok prestijli markasının gümrükleme işlemlerini yapan bir firmayız” dedi.

Tüm sektörlere hizmet veren bir firma olarak, iş ortaklarıyla uzun süreli ve uzun vadeli ilişkiler kuran bir firma olduklarının altını çizen Kızılkaya, İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin başta olmak üzere Türkiye'nin pek çok noktasında hizmet verdiklerini söyledi.

Farklı sektörlerden mühendisler çalıştırıyor
 
Kızılkaya, gümrük müşavirliğinin artık kabuk değiştiren bir hizmet haline geldiğinin altını çizerek, “Dış ticaret yapan firmalar artık sadece standart gümrükleme hizmeti almıyor. Bunun yanında, eğitim, online veri paylaşımı, dış ticaret danışmanlığı, mevzuat danışmanlığı gibi yan hizmetler de sektörün yeni trendleri arasında. Biz Kizilkaya olarak sektörde bu konuda öncü bir firmayız. Bu alanların tamamında hizmet veriyoruz. Hatta, standart gümrük personelinin yanında kimya mühendisi, elektronik mühendisi gibi farklı alanlarda, farklı sektör ihtiyaçlarına cevap verebilecek profesyonel çalışanlarımız var. Bu bizi kesinlikle ayırt eden bir özelliğimiz. Hızlı ve proaktif çözümler üretmek esas önceliğimiz” diye konuştu.
 
Blockchain teknolojisini gündemine aldı
 
Kızılkaya Gümrük Müşavirliği'nin müşterilerine daha kapsamlı çözümler sunabilmek adına Kızılkaya Akademi adlı bir eğitim programı başlattıklarını açıklayan Alihan Kızılkaya, “Ayrıca müşterilerimize ekonomistlerimiz tarafından hazırlanan, Türkiye ve dünya ekonomisindeki gelişmeleri ve bunların sektörler üzerindeki etkilerini analiz eden bilgiler paylaşıyoruz. Örneğin son zamanlarda sıkça gündemde olan Blockchain teknolojisi, bir süre sonra dış ticarette de gümrükleme işlemlerinde de gündeme gelecek ve kullanılacak. Biz şu anda şirket olarak bu hazırlığın içindeyiz” dedi.
 
İhracat ve ithalatta yatay seyir bekliyoruz
 
Piyasaya yönelik değerlendirmeler yapan Kızılkaya, şunları söyledi: “Küresel büyüme hızının 2019'da 2018'e göre özellikle ticaret savaşları ile Brexit'in yarattığı belirsizlikler ve sıkılaşan finansal koşullar nedeniyle bir miktar azalması bekleniyor. Özellikle, Türkiye'nin en önemli ticaret ortağı olan AB'de büyüme hızındaki azalmanın, küresel ekonomiye göre daha fazla olması bekleniyor.  Bu yıl brent tipi petrol fiyatının yıllık bazda yüzde 15 düşüşle ortalama 60 dolar seviyesinde gerçekleşeceğini varsayıyoruz.

Dolar dünya genelinde geçen seneye göre daha değerli bir seyir izliyor ve böyle devam etmesini bekliyoruz. Petrol ihraç eden ticaret ortaklarımızın dış talebinde azalma yaşanması bekliyoruz. O nedenle özellikle Körfez bölgesine ihracat yapan firmalarımızı bu yıl geçen yıldan daha canlı bir pazar beklemiyor. 2018'de ithalatımızda sert bir gerileme oldu. 2019 da bir canlanma beklemiyoruz. İç pazarda su anda talep canlı değil. Genel olarak bu yıl hem İhracatın hem İthalatın yatay bir seyir izlemesini bekliyoruz. İthalatımızda hafif bir gerileme ile yılı kapatabiliriz.”
 
Aysel YÜCEL - DÜNYA
 
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr