Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / İTT LOJİSTİK HİZMET ZİNCİRİNİN SON HALKASINI TAMAMLIYOR

İTT LOJİSTİK HİZMET ZİNCİRİNİN SON HALKASINI TAMAMLIYOR

İTT LOJİSTİK HİZMET ZİNCİRİNİN SON HALKASINI TAMAMLIYOR28.01.20192018 yılını %30 büyümeyle kapatan İTT Lojistik, 2019'a yatırım hamleleriyle giriyor. Şubat 2019'da devreye alacakları tank yıkama merkezi ile hizmet zincirindeki son halkayı tamamlayacaklarını belirten İTT Lojistik Genel Müdürü Didem Öztanık, “2019'da da yatırımlarımız durmadan devam edecek. İkinci bir antrepo projemiz var. Mersin bölgesinde tank konteyner ısıtma işlemlerine başlayacağız” dedi.

Likit kimyasal ve tehlikeli madde taşımacılığı, depolama, gümrükleme, elleçleme gibi birçok katma değeri yüksek lojistik hizmetleri entegre bir şekilde sunan İTT Lojistik, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Şirket, Avrupa standartlarında yeni bir yıkama tesisi açmaya hazırlanıyor. 3 milyon euronun üzerinde bir yatırımla hayata geçirilen Türkiye'deki yerel sertifikalı tank yıkama merkezinin Şubat 2019'da devreye alınması planlanıyor. Tesisin Avrupa'nın en iyilerinden biri olmasını hedeflediklerini belirten İTT Lojistik Genel Müdürü Didem Öztanık, “Gıda ve kimyasal tankerlerin yıkanmasını yapabilen Türkiye'deki tek olacak bu tesisimiz, aynı zamanda çevreci yapısıyla ön plana çıkacak” dedi. 2018 için koydukları tüm hedefleri gerçekleştirmenin huzuruyla 2019 yılına giriş yaptıklarının altını çizen Öztanık, bu yıl da hız kesmeden yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi.
 
İTT likit kimyasal ve tehlikeli madde taşımacılığında nasıl bir tecrübeye sahip?
İTT Lojistik likit kimyasal ve tehlikeli madde taşımacılığı sektöründe 17 senelik bir tecrübeye sahip. 2014'te gerçekleştirdiğimiz yeniden yapılanmayla birlikte lojistiğe bakış açısını değiştirdik ve büyüme ivmemizi hızlandırdık. Hep söylediğimiz gibi bizler sadece taşıma yapmıyoruz, müşterimize tam bir lojistik hizmeti sağlamaktayız. Bir firma İTT'nin kapısından girdiğinde bütün ihtiyaçlarına cevap alıyor. Depolamadan elleçlemeye, tank konteyner ısıtmadan tank tamirine, gümrüklü alanda depolama ve elleçlemeye kadar geniş bir yelpazede hizmet sunuyoruz. Yakın zamanda açılışını gerçekleştireceğimiz yıkama tesisi ile birlikte hizmet zincirimizin son halkasını da tamamlamış olacağız. Bunun dışında İzmir, Mersin bölgelerinde de operasyonlarımız mevcut.
 
Sürdürülebilir müşteri memnuniyeti için neler yapıyorsunuz?
Sürdürülebilir müşteri memnuniyeti için önceliğimiz onları anlamak ve sorunlarına çözüm ortağı olmak. İTT olarak müşterilerimizin her türlü talebine cevap vermeye çalışıyoruz. Yeri geliyor sorunlarına çözüm olabilmek için hiçbir talepte bulunmadan onlar için farklı yatırımlar yapıyoruz. Müşterilerimiz bizler için hem öğretmen hem öğrenci. Her yeni işte onlar ile birlikte yeni bilgiler öğreniyor ve yeni tecrübeler edinip bunları aktarabiliyoruz.
 
Teknoloji ve otomasyona yönelik ne tür yatırımlar yapıyorsunuz?
2018 son çeyreğinde bir inovasyon geliştirmeye başladık. Bu inavosyon hem İTT'ye hem de hizmet verdiğimiz müşterilere büyük bir katkı sağlayacaktır. 2019 Ocak ayında bu inavasyonu kullanmaya başlayacağız. Tamamen İTT bünyesinde doğan, gelişen ve büyüyecek olan bir yatırım.
 
2018 yılı şirketiniz için nasıl geçti? 2019 yılı için hedef ve projelerinizi paylaşır mısınız?
2018 senesi İTT için oldukça hareketli geçti. Gerek kurum içi gerek yapılan yatırımlar ile birlikte birçok yeniliğe imza attık. 2018'de İTT %30 bir büyüme yaşadı. Yaptığımız araç ve dorse alımlarıyla filomuzu büyüttük ve yeniledik. Bütün bu yatırımlarımızı taçlandıracak ve sektörümüz için büyük bir katkı sunacak bir Tanker, IBC ve İZO Konteyner Yıkama tesisi yapmaktayız. 2018'de çalışmalarına başladığımız yıkama tesisini Şubat 2019'da devreye almış olacağız. Bu tesis şuan dünyadaki yıkama tesislerinden en iyilerinden biri olmaya aday. Bunu bizler değil gelip gören, yerli ve yabancı yatırımcılar söylüyor. Kısacası 2018 için koyduğumuz tüm hedefleri gerçekleştirmenin huzuru ile 2019 yılına giriş yapacağız. 2019 yılında da yatırımlarımız durmadan devam edecek. İkinci bir antrepo yatırımımız olacak. Mersin bölgesinde tank konteyner ısıtma işlemlerine başlayacağız.
 
Lojistik sektörüne ilişkin neler söylemek istersiniz?
Türkiye lojistik sektörünün büyüklüğü 50 milyar doları aştı. Hizmet sunduğumuz kimya sektörü dünyada 10 yılda %60'lık bir artış göstererek 4 trilyon dolar seviyelerine ulaştı. Türkiye'de de küresel pazara benzer bir performans göstererek 25 milyar dolar ciroya ulaştı. Yaklaşık 30 kadar sektöre girdi. Kimya sektörü aynı zamanda bu sektörlerin performansına bağlı olarak değişim gösteriyor. Endüstriyel alandaki büyümeler lojistik sektörüne doğru ve kararlı yatırımlar yapıldıkça hızla büyümeye devam edecektir.

Kaynak: lojistikhatti.com
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr