Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Gündem / FIATA DİPLOMA EĞİTİMİ KATILIMCILARI İLK SAHA ZİYARETİNİ MARPORT’A GERÇEKLEŞTİRDİ

FIATA DİPLOMA EĞİTİMİ KATILIMCILARI İLK SAHA ZİYARETİNİ MARPORT’A GERÇEKLEŞTİRDİ

FIATA DİPLOMA EĞİTİMİ KATILIMCILARI İLK SAHA ZİYARETİNİ MARPORT’A GERÇEKLEŞTİRDİ18.12.2018Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD), Türkiye'de lojistik kültürün oluşturulması ve geliştirilmesi hedefi çerçevesinde lojistik eğitime desteklerini sürdürüyor. UTİKAD tarafından İstanbul Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (İTÜSEM)desteği ile düzenlenen FIATA Diploma Eğitimi, İTÜ İşletme Fakültesi'nde gerçekleştirilen derslerin yanında pratik uygulamaların yerinde incelendiği saha ziyaretleri ile devam ediyor.

FIATA Diploma Eğitimi'nde katılımcılar, yeni dönemin ilk saha ziyaretini gerçekleştirdi. Marport Liman İşletmeleri'ne düzenlenen saha ziyaretinde katılımcılar, saha incelemesinin ardından yük elleçlenmesi sürecini yerinde görme fırsatı yakaladı.

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen FIATA Diploma Eğitimi, 6 Ekim 2018 tarihinde başladı. 290 saat sürecek eğitim kapsamında her bir taşıma modu ayrı modüller ile işleniyor. Sektör yöneticileri ve akademisyenlerden teorik dersler alan katılımcılar, saha ziyaretleri ile tecrübe sahibi olma şansını da yakalıyor.

FIATA Diploma Eğitimi katılımcıları, yeni dönemin ilk saha ziyaretini 10 Kasım 2018 Cumartesi günü Marport Liman İşletmeleri'ne gerçekleştirdi. FIATA Diploma Eğitimi'nin Mehmet Yavuz Kankavi tarafından verilen “Sea Transport Operations” modülü kapsamında yapılan Marport Liman Gezisi, Marport Liman İşletmeleri Ticaret ve Müşteri İlişkileri Müdürü Fatih Yılmazkarasu'nun sunumuyla başladı. Toplantı salonunda gerçekleşen sunumda Yılmazkarasu, Marport'un liman yerleşimi, faaliyetleri, rıhtımları, liman alanının genişletilmesi planından bahsederek katılımcılardan gelen soruları cevapladı. Liman ile ilgili sunumun ardından Marport Liman İşletmeleri Ticaret ve Müşteri İlişkileri Müdürü Fatih Yılmazkarasu, Ticaret ve Müşteri İlişkileri Yöneticisi Süleyman Erdem Demirci ile Ticaret ve Müşteri İlişkileri Uzman Yardımcısı Samet Sarı eşliğinde saha incelemesi yapan 27 katılımcı, yüklerin elleçlenmesi sürecini yerinde inceledi, liman içerisinde kullanılan araçlar, yöntemler ve saha ekipmanları hakkında bilgi aldı.

2018-2019 döneminde lojistik sektöründen büyük ilgi gören eğitimin sonunda lojistik sektörünün tepe örgütü FIATA'nın İsviçre'de bulunan merkezinden alınacak FIATA diplomalarının toplam 150 ülkede geçerliliği bulunuyor. Her yıl Ekim-Haziran ayları arasında düzenlenen FIATA Diploma Eğitimi'nin dersleri Maçka'da bulunan İTÜ İşletme Fakültesi'nde yapılıyor. Sadece Cumartesi günleri gerçekleşen bu mesleki eğitime katılanlar sınıf içi derslerin yanında gerçekleştirilen saha ziyaretleriyle de sektör hakkında geniş bilgi birikimine sahip oluyor.
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr