Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Üye Şirketlerden / ASAV TÜRKİYE’NİN EN İYİ YÖNETİLEN ŞİRKETLERİ ARASINDA YER ALDI

ASAV TÜRKİYE’NİN EN İYİ YÖNETİLEN ŞİRKETLERİ ARASINDA YER ALDI

ASAV TÜRKİYE’NİN EN İYİ YÖNETİLEN ŞİRKETLERİ ARASINDA YER ALDI05.12.2018Türkiye'de ilk kez bu yıl düzenlenen “Best Managed Companies- En İyi Yönetilen Şirketler” programında ASAV  ödül almaya hak kazanan 11 şirketten biri oldu. ASAV'ın yanı sıra kazananlar arasında AROMSA, Defacto, Domino Tekstil, ISM Makine, Karaoğlu Peyzaj, Kross Otomotiv, Mikropor, Nobel İlaç, Profen ve TKG Otomotiv yer aldı.
 
Deloitte tarafından 1993 yılından beri farklı ülkelerde uygulanan Best Managed Companies (En İyi Yönetilen Şirketler) programı bu yıl ilk defa ülkemizde de uygulanmaya başladı. Program halka açık olmayan ve çoğunluğu yerli sermayeden oluşan firmaları, ‘strateji, yetkinlik, adanmışlık ve finansal performans' başlıklı 4 farklı kriterde inceliyor. Başarılı özel şirketlerin güçlü yönlerini ortaya çıkaran program aynı zamanda yönetim performanslarının değerlendirilmesi açısından da yetkin bir araç olarak öne çıkıyor.

Başvuru sürecinde ASAV'ın  büyüme odaklı şirket performansı, tüm organizasyondaki iş birliği, finansal performansı Deloitte ekibi tarafından yapılan detaylı incelemelerden başarıyla geçti. Finalde ise ASAV, Ali Koç'un başkanlığını üstlendiği ve Ali Sabancı, Ebru Özdemir, Emre Zorlu, Hamdi Akın, Hanzade Doğan Boyner, Lucien Arkas, Ömür Tan, Umran İnan ve Ümit Boyner'in yer aldığı jüri tarafından kazanan firmalar arasında değerlendirildi. Uluslararası alanda Best Managed Companies topluluğunun bir üyesi olan ASAV, bu başarısı ile en iyilerin bulunduğu bir grubun da parçası oldu.   
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr