Anasayfa / Sektörel / Sektör Haberleri / Denizyolu / İZMİR LİMANI'NI GELİŞTİREMEDİK, YÜKLERİ PİRE'YE KAPTIRDIK

İZMİR LİMANI'NI GELİŞTİREMEDİK, YÜKLERİ PİRE'YE KAPTIRDIK

İZMİR LİMANI'NI GELİŞTİREMEDİK, YÜKLERİ PİRE'YE KAPTIRDIK03.12.2018İzmir'deki liman gücünü Pire'ye kaptırdıklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Limanı'nın geliştirilmediği için Pire Limanı'nın Ege Bölgesi'nin elleçleme merkezi olduğu söyledi.

İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Kurulu'nda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Limanı'nın geliştirilmediği için Pire Limanı'nın Ege Bölgesi'nin elleçleme merkezi olduğu söyledi.

‘PİRE LİMANI İZMİR LİMANI'NI GEÇTİ'

Pire Limanı'nın geliştiğini söyleyen Aziz Kocaoğlu, “TCDD Yenikale'den limana kadar yanaşma kanalını 14 metre derinliğine indirip 250 metre genişliğine getirdiği zaman liman faaliyetlerinde 3 katı ciro sağlanacaktır. Biz İzmir Limanı'nı tarih boyunca Ege Denizi'nin en büyük limanı olarak biliyorduk. Biz bu limanı geliştirmediğimiz için karşımızdaki Pire Limanı, Ege Bölgesi'nin elleçleme merkezi oldu. Maalesef İzmir'deki liman gücümüzü Pire'ye kaptırdık. Çok ucuza!

Bir yılda olmasa bile 2 yılda harcadığı parayı geri kazanacak bir yatırımla yapabilirdik. Ekonomiye çok büyük kazanç getireceğinin altını çizmek istiyorum. Bunun atlanmaması gerekiyor. İzmir Körfezi'nin yüzülebilir olması için 3 tane konu vardır. Bir; bizim anlattığımız sirkülasyon kanalının yapılmasıdır. Ada projesi çalışmalarına ve alınacak ekipmanlar belli olduğunda alınmasına başlıyoruz. İki; TCDD'nin liman yaklaşma kanalını acilen yapması gerekmektedir. Bu üçüncü nesil gemilerin limana girmesini sağlayacaktır. Körfez temizliğine katkı sunacaktır.

Ayrıca Körfez Tüp Geçidi Projesi'yle körfez temizliğinin göz ardı edilemez ilişkisi vardır. Tüp geçit yapılırken alanda 17 milyon metreküp ilave tarama yapılmaz ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı yatırımdaki sirkülasyon iyileşmesi yüzde 40'tan yüzde 10'a düşecektir” dedi.

Kaynak: lojiport.com
 
Gayrettepe Mahallesi, Barbaros Bulvarı Dr. Orhan Birman İş Merkezi No:149/6 Beşiktaş 34349 İstanbul
+90 212 663 08 85 | +90 530 960 84 24
+90 212 663 62 72
utikad@utikad.org.tr